Računalništvo, telefonija
25.05.2020 06:14
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neuničljivi Galaxy S20 za vojsko

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition je posebej prilagojen za zahtevne vojaške zahteve.
Samsung Galaxy S20 Tactical Edition je posebej prilagojen za zahtevne vojaške zahteve.

Ameriške vojake je pred kratkim razveselila novica, da bodo pri opravljanju vsakodnevnih nalog lahko uporabljali najnovejši pametni mobilni telefon Galaxy S20. Seveda gre za posebno različico pametnega mobilnega telefona Galaxy S20, ki se ponaša z varnostnim standardom DualDAR. Ta zagotavlja dve posebni ravni šifriranja podatkov v skladu s standardi ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA) z namenom, da se prepreči kršitve in krajo podatkov. Poleg tega se pametni telefon lahko hitro poveže s taktičnimi in drugimi vojaškimi sistemi, kar bo olajšalo komunikacijo.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S20 Tactical Edition zagotavlja različne načine povezovanja, podpira pa tudi zasebne telefonske kartice SIM, mobilno omrežje 5G ter brezžični povezavi Wi-Fi 6 in CBRS. Zanimivo je tudi dejstvo, da novost podpira nočni način delovanja, vendar le v vojaškem načinu, ko vojaki nosijo očala za nočni vid. Obstaja tudi poseben “tihi” način, ki omogoča hiter izklop mobilnih omrežij in vseh radijskih frekvenc ter s tem zagotovi “nevidnost” vojakov.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S20 Tactical Edition je enaka običajni različici. Ta obsega mobilni procesor Snapdragon 865, zaslon AMOLED 2.0 s 15,7-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo, ločljivostjo 1.440 x 3.200 slikovnih točk in frekvenco osveževanja do 120 sličic na sekundo, digitalne fotoaparate ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, 64 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti 10 milijonov slikovnih točk. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija kapacitete 4.000 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 s prirejenim grafičnim vmesnikom One UI 2.0, ki več kot odlično opravlja zadane naloge.


Prijavi napako v članku