Telefoni
09.05.2014 23:20
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neuničljive pomnilniške kartice Samsung

Nove pomnilniške kartice Samsung nas nikakor ne bodo pustile na cedilu.
Nove pomnilniške kartice Samsung nas nikakor ne bodo pustile na cedilu.

Ker so poletne počitnice tako rekoč pred vrati in ker so nesreče z mobilnimi napravami nekaj povsem običajnega, je podjetje Samsung prijetno presenetilo s predstavitvijo praktično neuničljivih kartic: pomnilniške kartice SD in microSD. Novosti lahko namreč brez okvar zdržita v slani vodi vsaj 24 ur in v temperaturnem območju med minus 25 stopinj Celzija in 85 stopinj Celzija. Poleg tega se odlično kosata še z rentgenskimi žarki, močnimi elektromagnetnimi polji in težo do 1,9 tone.

Nove pomnilniške kartice podjetja Samsung so na voljo s kapacitetami od štirih gigabajtov pa vse do 64 gigabajtov ter v kar treh različicah, in sicer svetlo modri (družina Standard), oranžni (družina EVO) in srebrni (družina PRO). Najzmogljivejši različici PRO in EVO se bosta zlahka prikupili tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj sta združljivi s podatkovnim standardom Ultra High Speed (UHS-I), ki zagotavlja prenos podatkov s hitrostjo do 90 megabajtov na sekundo in 48 gigabajtov na sekundo.

Nove pomnilniške kartice podjetja Samsung lahko uporabljamo v navezi z bogato paleto mobilnih naprav, in sicer od pametnih mobilnih telefonov do digitalnih kamkorderjev. Novosti so za nameček še relativno poceni, saj se vstopna maloprodajna cena giblje okoli sedem evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku