Strojna oprema
30.09.2006 11:55

Deli z drugimi:

Share

NETGEARov digitalni center za zabavo – EVA700


Hišni kino sistemi so vse pogosteje opremljeni z antenami …

NETGEAR je predstavil prvi adapter za digitalne medije, potrjen s strani tehnologije Viiv podjetja Intel: Digital Entertainer (EVA700), ki povezuje domače računalnike in sisteme za zabavo. Digital Entertainer je eleganten in moden center za zabavo, ki strankam prek domačega omrežja omogoča pretok vsebin digitalnih medijev, programov in storitev iz računalnikov, omrežnih shranjevalnih naprav, USB naprav in interneta v televizijski aparat in domače sisteme za zabavo.

Podjetje NETGEAR je za svoja prodajna hita, usmerjevalnika RangeMax™ Wireless Router (WPN824) in 54 Mbps Wireless Router (WGR614), ki omogočata enostaven postopek namestitve centra Digital Entertainer in računalnikov s tehnologijo Intel Viiv, dobil potrditev s strani omenjene tehnologije.

“Ko ljudje shranjujejo datoteke ali brskajo po internetu, ne smejo biti omejeni s krajem, časom in načinom uporabe svoje digitalne zabave,” je dejal Vivek Pathela, podpredsednik oddelka za trženje izdelkov v podjetju NETGEAR. “Prej si lahko uporabljal le svoj računalnik, zdaj pa lahko iste videe, fotografije in glasbo predvajaš na televizorju, v udobju svoje dnevne sobe. Zelo smo se potrudili, da se lahko digitalni mediji in storitve prenašajo iz računalnika v domači kino ter tako omogočajo več ur neprekinjenega visokokakovostnega predvajanja videov. Tako kot ostali izdelki podjetja NETGEAR Digital Entertainer in brezžična usmerjevalnika preverjeno delujejo z računalniki s tehnologijo Intel Viiv, poleg tega pa so elegantni, zanesljivi ter enostavni za uporabo.”

Tehnologija Intel Viiv je vgrajena v Intelove računalnike za domačo zabavo, ki so namenjeni temu, da preoblikujejo način, kako uporabniki upravljajo, izmenjujejo in predvajajo filme, programe, glasbo, igre in fotografije. Digital Entertainer podjetja NETGEAR televizijskim gledalcem prek domačega omrežja omogoča dostop do digitalnih videev, glasbe in fotografij, ki so shranjeni v računalniku s tehnologijo Intel Viiv. Center za zabavo Digital Entertainer podpira tudi storitve in programe prek tehnologije Intel® Viiv™ Zone, ki bo čez čas omogočala vedno več zahtevanih vsebin prek interneta: glasbe in glasbenih videov, informacijskih storitev, športa in televizijskih programov, celotnih filmov in ostale zabave. Med ostalimi podprtimi funkcijami tehnologije Intel Viiv so: možnost aktiviranja računalnika v načinu mirovanja prek centra Digital Entertainer in enostavno nameščanje naprav prek tehnologije Intel® Hub Connect, ki zahteva uporabo potrjenega usmerjevalnika, kakršen je NETGEAR RangeMax Wireless Router (WPN824) in 54 Mbps Wireless Router (WGR614).

“Z zadovoljstvom sporočamo, da je podjetje NETGEAR končalo postopek potrditve za NETGEAR Digital Entertainer, ki bo zato nosil logotip >Enjoy with Intel Viiv technology<, " je dejal Gerald Holzhammer, podpredsednik podjetja Digital Home Group in generalni direktor podjetja Intel Consumer PC Platform Group. "Računalniki s tehnologijo Intel Viiv bodo skupaj s potrjeno vsebino, storitvami prek interneta in potrjenimi povezanimi napravami, kot je Digital Entertainer podjetja NETGEAR, uporabnikom omogočali ure zabave pri uporabi domačega sistema za digitalne medije.

Zaradi boljšega delovanja lahko uporabniki Digital Entertainer povežejo z obstoječimi domačimi omrežji – prek žičnega Etherneta ali pa prek brezžičnega usmerjevalnika 802.11g, kakršna sta po tehnologiji Intel Viiv potrjena NETGEAR RangeMax Wireless Router (WPN824) in 54 Mbps Wireless Router (WGR614). Dobra zamenjava žičnega Etherneta pri neprekinjenem več urnem predvajanju visokokakovostnih videov v več sobah je za uporabnike adapter NETGEAR 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter Kit (HDXB101).

Prijaznost uporabniku je simbol izdelkov podjetja NETGEAR. NETGEAR Digital Entertainer (EVA700) vsebuje intuitivni uporabniški vmesnik za televizijo, ki družinam omogoča brskanje po seznamu filmov, videev, glasbe in fotografij z le enim daljinskim upravljalnikom. Poleg računalnikov s tehnologijo Intel Viiv Digital Entertainer podpira dostop do vsebin v računalnikih s sistemom Windows® XP prek programa Windows Media Connect in tudi drugih UPnP medijskih strežnikov, kakršen je TwonkyMedia. Center za zabavo Digital Entertainer lahko predvaja vsebino prek domačega omrežja tudi iz shranjevalnega centra NETGEAR Storage Central (SC101), povezanega z računalnikom, in mnogih shranjevalnih naprav USB, kot so ključ USB, digitalni fotoaparati in iPodi®. Z gladkim, svetlečim platinastim ohišjem, ki je po velikosti primerljiv s standardnim predvajalnikom DVD, je Digital Entertainer stilski dodatek v vaši omarici s sistemom za zabavo.

“Petindvajset odstotkov gospodinjstev v ZDA ima domače omrežje. Naprava, ki poenostavi nalaganje, shranjevanje in predvajanje digitalnih medijev, ki jih uporabniki kupijo ali ustvarijo sami, bi morala biti na tržišču zelo uspešna,” je dejal Harry Wang, analitik pri podjetju za tržne raziskave Parks Associates, ki je specializirano za analizo tehnologije v gospodinjstvih in malih podjetjih. “Center za zabavo NETGEAR Digital Entertainer EVA700 zagotavlja izvrstno povezavo med računalniki in televizorji ter mnogimi drugimi digitalnimi napravami in formati v omrežju.”

NETGEAR Digital Entertainer (EVA700) prepozna mnoge vodilne avdio (MP3, WAV, WMA, AAC), video (MPEG1/2/4, WMV, XviD) in slikovne formate (JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF). Vsebuje krmilnik 10/100Base-T Ethernet, podporo za brezžično omrežje 802.11g in vrata USB 2.0 za dodatno povezovanje s ključi USB, digitalnimi fotoaparati, iPodi® ali drugimi prenosnimi predvajalniki glasbe in videa. Center za zabavo Digital Entertainer ima tudi priključke RCA za video izhode s podporo za HD video, vrata stereo RCA avdio, vrata S-video in priključek SCART za področja, ki ga potrebujejo. Digital Entertainer ustreza več standardom za vzajemno obratovalnost, vključno z arhitekturo UPnP AV, standardom skupine Digital Living Network Alliance (DLNA) in nastajajočimi tehnologijami za upravljanje digitalnih pravic, kot sta DTCP-IP in Microsoft® Windows Media DRM 10 for Network Devices. Podpira več varnostnih standardov, kot so WEP, WPA-PSK in WPA2-PSK.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več