Računalništvo, telefonija
02.05.2008 11:11

Deli z drugimi:

Share

NETGEAR ReadyNAS Pro s 6 TB prostora

NETGEAR Inc., svetovni ponudnik tehnološko napredne znamke omrežnih rešitev, je na sejmu Interop 2008 napovedal prvo industrijsko rešitev za omrežne pomnilniške sisteme (NAS) s šestimi moduli za manjše diske. V družino izdelkov ReadyNAS so vključili NETGEAR-ovo gigabitno namizno shranjevalno okolje ReadyNAS Pro z 1,5 TB prostora (RNDP6350), gigabitno namizno shranjevalno okolje ReadyNAS Pro s 3 TB prostora (RNDP6310) in gigabitno namizno shranjevalno okolje ReadyNAS Pro s 6 TB prostora (RNDP6610), ki malim in srednje velikim podjetjem prinašajo vrhunsko zmogljivost, visoko razpoložljivost, preprosto uporabo, razširljivost in enostavno servisiranje. Izdelki omogočajo centralizirano omrežno shranjevanje za največ 200 uporabnikov.

Vsestranski ReadyNAS Pro je stroškovno učinkovit, enostaven za upravljanje in se ga lahko hitro pripravi za uporabo. Omogoča do 6 TB prostora za shranjevanje v strežnikih. Uporabniki lahko prek povezav LAN ali WAN izdelujejo varnostne kopije, shranjujejo in izmenjujejo podatke prek platform Windows, Macintosh ali Linux. ReadyNAS Pro, najnovejši in najzmogljivejši član vrhunske družine izdelkov ReadyNAS, podpira RAID 0, 1, 5, 6 in samorazširljivi X-RAID2, ki ponujajo robustno zaščito podatkov v primeru okvare posameznih diskov. ReadyNAS Pro omogoča visoko razpoložljivost shranjenih podatkov z uporabo dveh redundantnih vhodov Gigabit Ethernet za premostitev napake.

“Mala in srednje velika rastoča podjetja se srečujejo s posebnimi izzivi pri shranjevanju in zaščiti kritičnih podatkov,” je dejal Sam Feng, direktor trženja na oddelku za rešitve shranjevanja pri podjetju NETGEAR. “Vse več malih in srednjih podjetij v vzponu potrebuje zmogljivo rešitev za shranjevanje podatkov, s katero lahko v centralnem sistemu shranjujejo, zaščitijo in izmenjujejo velike količine pomembnih poslovnih podatkov med različnimi platformami. ReadyNAS Pro smo izdelali za potrebe rastočih malih in srednjih podjetij. Zmogljiva večnamenska naprava NAS prinaša odlično kombinacijo vrednosti, zmogljivosti in funkcij, zaradi česar je to idealna, prilagodljiva rešitev omrežnega shranjevanja za rastoča podjetja.”

Izdelki za gigabitno namizno omrežno shranjevalno okolje NETGEAR ReadyNAS Pro za mala in srednje velika podjetja se odlikujejo z enostavno uporabo in visoko zmogljivo rešitvijo omrežnih pomnilniških sistemov za shranjevanje in zaščito pomembnih podatkov. Izdelki ReadyNAS Pro s svojo kompaktno namizno obliko podpirajo do šest trdih diskov SATA I ali SATA II prek šestih enostavno izmenljivih diskovnih pladnjev, ki jih je mogoče zaklepati. Tri vrata USB 2.0 omogočajo povezavo z USB pogoni in tiskalniki.

ReadyNAS Pro ponuja robustno zaščito podatkov in visoko razpoložljivost s funkcijami zaščite za primere napak, med katere spadata dva redundantna vhoda Gigabit Ethernet in podpora za RAID 0, 1, 5, RAID 5 ter rezervni RAID 6, pa tudi NETGEAR-ov X-RAID2 za samodejno razširitev prostora. ReadyNAS Pro ima poleg spletnega grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI) in preprostega čarovnika za namestitev še LCD zaslon, ki omogoča hitro in intuitivno branje sistemskega stanja. Vsebuje tudi aktiven nadzor nad sistemom, ki v celotnem sistemu stalno išče neobičajne situacije ali delne okvare in sistemskega skrbnika po elektronski pošti obvešča o napakah.

Izdelki NETGEAR ReadyNAS imajo petletno garancijo strojne opreme in bodo v tretjem četrtletju leta 2008 na voljo pri vodilnih posrednikih, na spletnih mestih za e-trgovino ter v maloprodaji, in sicer po ceni od 2.000 ameriških dolarjev naprej.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več