Računalništvo, telefonija
04.10.2018 11:37
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netflix: gledalci bodo lahko sami izbirali scenarije

Uspešnica Black Mirror bo prva, kjer bodo odrasli lahko izbirali potek filma.
Uspešnica Black Mirror bo prva, kjer bodo odrasli lahko izbirali potek filma.

Ameriška družba za pretakanje video vsebin Netflix je od začetka leta 2016 na voljo v večjem številu držav širom Evrope, vključno s Slovenijo. Pri nas je zelo priljubljena, saj za relativno nizko mesečno naročnino ponuja zelo veliko. Kmalu pa bi lahko gledalcem celo omogočil, da sami izbirajo scenarije, kar dejansko pomeni, da bodo sami lahko izbirali potek filma ali nadaljevanke.

Netflix bo to možnost sprva (poskusno) omogočil za izvirno uspešnico Black Mirror, katere ključne tematike se vrtijo okoli življenja ljudi v prihodnosti pod vplivom tehnologije. Do konca leta pa bo nova možnost na voljo tudi za celovečerni film. Če bo novost uspela, bo podjetje Netflix dejansko prvo na svetu, ki bo povsem spremenilo način gledanja nadaljevank in filmskih posnetkov.

Pri tem velja omeniti, da je podjetje Netflix v preteklosti že eksperimentiralo z interaktivnimi vsebinami. Tu je šlo predvsem za vsebine, namenjene otrokom. Če pa bodo interaktivne vsebine uspele v okviru izvirne uspešnice Black Mirror, bo podjetje Netflix temu področju zagotovo namenilo več pozornosti in sredstev v prihodnje, največ pa bodo s tem pridobili prav gledalci, saj bodo lahko glede na svoje želje in okuse sami izbirali potek predvajanja filmov.


Prijavi napako v članku