Računalništvo, telefonija
19.04.2004 12:06

Deli z drugimi:

Share

Neovo – ekstra monitorji

Na svojih predstavitvah jih uporablja Nokia, videti jih je na prodajnih mestih športne obutve Nike, zelo popularni so na tajvanskih televizijskih postajah. Govora je o LCD prikazovalnikih tajvanskega podjetja Neovo, ki je dobilo uradnega zastopnika za Slovenijo. To je podjetje Anni, ki je monitorje Noevo prodajalo že dosedaj. Program monitorjev Neovo sestavljajo serija F, ki zajema kakovostne LCD monitorje po nadvse dostopnih cenah. Seriji S in E stavita na videz monitorja in sta za oblikovanje prejela več nagrad; serija X pa je namenjena tistim, ki potrebujejo najbolj tehnološko dovršene monitorje. Serije S, E in X vključujejo tehnologijo Neovo Optical Filter, ki s posebej utrjenim steklom poveča kvaliteto slike, zmanjša odboj in varuje monitor pred poškodbami.

Najbolj tehnološko napredna serija monitorjev Neovo je serija X. Monitorji serije X vključujejo najnovejšo tehnologijo prikaza in imajo izjemne tehnične lastnosti. Zasloni imajo izjemno nizek odzivni čas (do 10 ms), visoko stopnjo kontrasta (min. 500:1) in širok vidni kot (170 stopinj). Zaščiteni so z ohišjem iz aluminija in magnezija, ki zagotavljata trdnost navkljub nizki teži, monitor pa vključuje tudi tehnologijo NeoV Optical Filter.

NeoV Optical Filter je plast posebno utrjenega in obdelanega stekla, ki prekriva vidno površino monitorja. Običajni monitorji LCD so mehki (stopnja trdote 2 od 10) in se lahko hitro poškodujejo; steklo, s katerim so zaščiteni monitorji Neovo, pa ima stopnjo trdote 6 (jeklo 6.5) in monitor učinkovito varuje pred umazanijo, praskami in poškodbami. Steklo je prevlečeno s plastjo, ki zmanjšuje odboj svetlobe, zaradi posebne sestave pa omogoča prehod kar 97.7 odstotkom svetlobe, ki jo odda monitor (običajno steklo 91%). Barve so zato jasnejše, dolgotrajna uporaba pa mnogo manj naporna za oči.


Prijavi napako v članku