Računalništvo, telefonija
10.01.2020 07:53

Deli z drugimi:

Share

Nenavaden robotski asistent v obliki žoge

Nenavaden robotski asistent Samsung Ballie je že navdušil mnoge.
Nenavaden robotski asistent Samsung Ballie je že navdušil mnoge.

Pametne naprave z digitalnimi asistenti so pred leti nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so bili na trgu predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Ker pa gredo ti sedaj v prodajo kot za stavo, se zanje odloča vse več proizvajalcev potrošniške elektronike. Na letošnjem sejmu potrošniške elektronike CES 2020 pa je s svojim robotskim asistentom izstopalo podjetje Samsung.

Samsungov robotski osebni asistent Ballie se namreč lahko »pobaha« z ohišjem v obliki žoge in lahko opravlja kopico različnih funkcij. Ta je namreč opremljen s številnimi tipali, spletno kamero ter možnostjo povezave na splet preko brezžičnih omrežij in povezave 5G. Novost bo po mnenju mnogih poznavalcev odličen hišni pomočnik, saj bomo lahko z njim nadzorovali druge pametne naprave v stanovanju, kot so pomivalni stroj, robotski sesalnik, pametna senčila, klimatsko napravo in še mnogo več. Novost lahko celo spremlja zdravstveno stanje uporabnikov in pokliče na pomoč, ko je to potrebno.

Osebni asistent Samsung Ballie pričakovano temelji na osnovi umetne inteligence, kar pomeni, da se prilagaja zahtevam in potrebam uporabnikov. Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bo novost na voljo v prosti prodaji. Prav tako še ni znano, koliko bo njena maloprodajna cena, čeprav verjamemo, da ta po vsej verjetnosti ne bo visoka.


Prijavi napako v članku