Računalništvo, telefonija
07.02.2021 10:14
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nemška policija zasegla za 50 milijonov evrov bitcoinov, a nima gesla

Spletni kriminalec je ostal brez bitcoinov, katerih vrednost je danes ocenjena na več kot 50 milijonov evrov.
Spletni kriminalec je ostal brez bitcoinov, katerih vrednost je danes ocenjena na več kot 50 milijonov evrov.

Danes praktično že težko najdemo nekoga, ki še ni slišal za kriptovalute. Kriptomrzlica je namreč zajela cel svet, razlog pa je preprost: njihova donosnost. Cena nekaterih kripto oziroma digitalnih valut je namreč v zadnjem letu močno poskočila, glavni pa je seveda bitcoin, ki je na trgu prisoten že vse od leta 2009. Kriptomrzlica je žal zajela tudi spletne kriminalce, saj ti svoje premoženje kopičijo v priljubljenih kriptovalutah.

To je držalo tudi za nemškega goljufa, ki je na žrtvine računalniške sisteme nameščal programsko opremo za rudarjenje bitcoinov brez njihovega dovoljenja. Njegovo »delo« pa so odkrili nemški policisti in mu zasegli šifrirano denarnico, na kateri ima pravo bogastvo. V denarnici naj bi bila namreč shranjena večja količina bitcoinov, ki je danes ocenjena na več kot 50 milijonov evrov.

Nemški policiji goljuf ni izročil gesla za dostop do zaseženih bitcoinov. So pa policisti zagotovili, da mu denarnice, ko bo izpuščen na prostost, ne bodo izročili. Če bo tako ostalo, bo teh 50 milijonov evrov ostalo za vedno izgubljenih.


Prijavi napako v članku