Računalništvo, telefonija
24.01.2020 06:07
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nemške oblasti še vedno uporabljajo Windows 7

Nemške oblasti imajo Windows 7 še vedno nameščen na 20 tisoč računalnikih.
Nemške oblasti imajo Windows 7 še vedno nameščen na 20 tisoč računalnikih.

Pri podjetju Microsoft so legendarnemu operacijskemu sistemu Windows 7 po desetih letih dokončno odrekli uradno podporo. Uporabniki zastarelega sistema so namreč ostali brez varnostnih popravkov, saj je bila brezplačna podpora za operacijski sistem Windows 7 14. januarja dokončno odpravljena. Za podjetja, ki želijo obdržati operacijski sistem Windows 7 tudi v letu 2020 in dlje, pa je na voljo plačljiva podpora. Z njo bodo lahko podaljšali življenje zastarelemu operacijskemu sistemu vse do leta 2023, po tem datumu pa bodo vsi osebni računalniški sistemi ostali brez varnostnih popravkov.

Za to razširjeno oziroma plačljivo podporo (ESU oziroma Extended Security Update) pa so se odločile tudi nemške oblasti, saj so imele resne težave pri prehodu iz operacijskega sistema Windows 7 na novejši Windows 10. To seveda ne bo poceni, saj imajo nemške oblasti Windwos 7 še vedno nameščen na okoli 20.000 računalnikih. To bo davkoplačevalce za leto 2020 stalo kar 800 tisoč evrov, kar seveda ni poceni in je povzročilo že veliko hude krvi.

Nemške oblasti so zagotovile, da bo Windows 7 po vsej verjetnosti odpravljen še letos in ga bodo pričakovano nadomestili s precej novejšim operacijskim sistemom Windows 10. V nasprotnem primeru bodo morale za Windows 7 v letu 2021 odšteti še precej več denarja. Koliko natančno, pa bo znano na začetku naslednjega leta, verjamemo pa, da ne bo poceni.


Prijavi napako v članku