Računalništvo, telefonija
11.02.2017 21:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ne posodabljajte telefonov Samsung Galaxy S7 na Android Nougat!

Android 7.0 Nougat bo uporabnikom mobilnih naprav Samsung prinesel številne novosti!
Android 7.0 Nougat bo uporabnikom mobilnih naprav Samsung prinesel številne novosti!

Znova težave za Samsungove baterije, ki pa so tokrat manj nevarne za uporabnike. Kot poročajo pri Phone Arena naj bi se pri pametnih telefonih Galaxy S7 in S7 Edge, ki delujeta na najnovejšem Googlovem operacijskem sistemu Android Nougat, skrajšala vzdržljivost baterije za slabih 10 odstotkov. Slednje predstavlja veliko razliko in bo brez dvoma vplivalo na zadovoljstvo marsikaterega uporabnika. Čeprav starejša tehnologija sčasoma več ne zmore biti tako dobra kot na začetku nakupa pa posodobitev operacijskega sistema nebi smela vplivati na zmogljivosti v tako velikem obsegu.

Pri Phone Arena so testirali vzdržljivost baterije in pri modelu Galaxy S7 Edge izmerili trajanje 6 ur in 35 minut. Pred samo posodobitvijo je naprava zdržala 7 ur in 10 minut. Kot razlog za takšen rezultat se navaja nova vizualna podoba Android Nougat operacijskega sistema vendar pa to ne more biti edini vzrok. Pri International Business Times omenjajo tudi možnost delovanja piškotkov v ozadju kot tisto, ki bi lahko dodatno zmanjševala vzdržljivost baterije. Kakšen je točen razlog bomo verjetno izvedeli kmalu. Če je težava v samem operacijskem sistemu bodo pri Samsungu najverjetneje poskrbeli za posodobitev.

Vzdržljivost baterije predstavlja ključen prodajni argument pri pametnih telefonih. Povsem pričakovano je, da se sčasoma pametni telefoni obrabijo oziroma je vzdržljivost baterije slabša kot na začetku. V primeru, da pri vašem pametnem telefonu zaznate slabšo stanje baterije lahko s pomočjo ustreznih aplikacij preverite kakšno je stanje vaše baterije. Pomaga tudi pregled vseh aplikacij, ki v zadnjem dnevu ali tedni predstavljajo največje porabnike energije.Prijavi napako v članku