Računalništvo, telefonija
Telefonija
29.02.2024 12:00

Deli z drugimi:

Share

Nasveti za izboljšanje fotografij

Fotografija nosi neverjetno moč izražanja, zato je vredno raziskati tehnike, s katerimi jo lahko prilagodite, da postane estetsko privlačna in se vtisne v spomin.

Se zdi kot izziv? Spreminjanje fotografij je lažje, kot si morda mislite. Spoznajte trike, ki vam bodo pomagali doseči kakovost »profesionalnega fotografa« in obenem preizkusite neverjetne fotografske zmogljivosti pametnih telefonov Huawei.

Razvijte harmonijo v kompoziciji

Ocena fotografije je odvisna od različnih dejavnikov. Zlasti je pomembno, da se množica elementov v njej združi v skladno in harmonično celoto. Dobra kompozicija je ključna pri prikazu fotografskega prizora, saj pritegne pozornost in ponuja jasne komunikacijske poti. Vizualna umetnost je način sporazumevanja, zato je pri fotografiranju ključnega pomena, na kaj se osredotočite. Pravilno postavljen prizor lahko običajno fotografijo spremeni v nepozabno podobo.

Ker je pravilna kompozicija ključna za odlične fotografije, vklopite prikaz mrežnih črt v fotoaplikaciji na zaslonu pametnega telefona Huawei P60 Pro. Morda se vam bo zdelo, da je najbolje postaviti predmet zanimanja v središče fotografije, vendar to ni vedno najboljši način. Poskusite ga postaviti na presečišča dveh vodoravnih in dveh navpičnih črt, ki tvorijo mrežo na zaslonu, in upoštevajte pravilo tretjin. Tako bo kompozicija fotografije bolj zanimiva. Predmet naj ne zapolni celotnega kadra. Pustite nekaj prostora okoli njega, da bo fotografija bolj jasna in zanimiva.

Svetloba kot orodje izražanja

Osvetlitev spremeni dojemanje resničnosti, saj predmeti v različnih svetlobnih pogojih izgledajo drugače. Njihove lastnosti se razlikujejo podnevi, ponoči, v naravni ali umetni svetlobi. Svetloba vpliva na značaj fotografije, ki se lahko zdi ostrejša ali nežnejša, svetlejša in jasnejša ali mehkejša in zamegljena. Opazovanje igre svetlobe in spretna uporaba fotografskih možnosti pametnega telefona sta ključni, da lahko optimalno izkoristite dane svetlobne pogoje in naredite izjemne fotografije.

Pametni telefon Huawei P60 Pro je opremljen z 48-milijonskim tipalom glavne kamere, ki združuje štiri pike v eno »super« veliko. Večja pika omogoča več svetlobe. Tipalo je opremljeno tudi z barvnim filtrom »RYYB«, ki zamenja zeleno piko z rumeno, kar poveča sposobnost zaznavanja svetlobe za do 40 odstotkov in prinaša natančnejše barve ter večji dinamični razpon. Huawei P60 Pro ima še fizično spremenljivo zaslonsko ter tudi optično stabilizacijo slike (OSI) in stabilizacijo s pomočjo umetne inteligence (AIS), ki močno izboljšata fotografiranje v slabših svetlobnih razmerah, kjer je pomembna mirna roka.

Ohranite občutek za podrobnosti

Prava lepota se skriva v podrobnostih, ki jih je treba opaziti in ujeti na zanimiv način. Ne bojte se eksperimentirati z novimi perspektivami na običajne prizore. Od blizu, od daleč, od spodaj ali od zgoraj – vsak nov pogled prinese novo dimenzijo fotografiji. Pametni telefon Huawei P60 Pro ponuja izjemno velike povečave, ki omogočajo zajemanje tudi zelo oddaljenih prizorov, ne da bi pri tem izgubili podrobnosti. Optični zoom je nadgrajen na 3,5-kratno povečavo, ki je uporabna za različne namene, še posebej za bližinsko in portretno fotografijo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več