Računalništvo, telefonija
04.06.2018 14:28
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naslednji veliki preobrat v datacentru

Naslednji veliki preobrat v datacentru
Naslednji veliki preobrat v datacentru

Zadnji dve desetletji je segment omrežji v podatkovnih centrih postal zelo stabilen in je zaodostoval praktično vsem potrebam. Danes se morajo tudi omrežja odzvati na vrsto izzivov, ki jih prinašajo novi načini oz. zahteve, ki prihajajo s trga. Tako je potrebna zelo velika prilagodljivost, velike prenosne hitrosti, poenostavljeno upravljanje in nadzor nad stroški. Pri tem se lahko vprašamo, ali tradicionalno omrežje lahko zadosti vsem tem potrebam?


IT transformacija se nadaljuje
Virtualizacija strežniškega sveta je prinesla veliko sprememb v IT svet. Podjetja in posamezniki so kaj kmalu spoznali njene prednosti. Če želijo podjetja izkorititi vse prednosti virtualnega sveta, potem se mora tudi mrežni del temu prilagoditi. Danes je agilnost omrežji še vedno zelo velik problem.

Nova rešitev za današnje poslovne potrebe
Veliko današnjih rešitev še vedno uporablja klasično definirana omrežna okolja, ki povsem dobro delujejo. Žal pa niso pripravljena na prihodnost. Že današnje IT rešitve oz. zahteve na nek način težijo k programsko definiranim omrežjem.

Eno takšnih rešitev ponuja podjetje VMware in sicer VMware NSX (mrežna virtualizacijska platforma za programsko definiran podatkovni center). VMware NSX nam omogoča, da klasično mrežno infrastrukturo obravnavamo kot prenosno pot, kateri potem dodamo varnostne storitve in mehanizme za virtualno okolje.

Sodelovanje med družbama Hewlett Packard Enterprise in VMware (NSX) že vrsto let prinaša na trg odlične rešitve. Njuno sodelovanje pripomore podjetjem da:
– poenostavijo in avtomatizirajo mrežni del podatkovnega centra
– hitro in enostavno razvijajo in lansirajo nove aplikacija
– povečajo varnost in prilagodljivost

Most med fizično in virtualno infrastrukturo
Mrežna virtualizacija, ki “teče” na robustni fizični infrastrukturi je prihodnost sodobnega podatkovnega centra. Fizični sklop bo še vedno zelo pomemben del celotne rešitve in bo skrbel za zmogljivost ter vključeval tako imenovani ToR (top-of-the rack) stikalo. To stikalo bo nekašen most med fizičnim in virtualnim “svetom”.

HPE FlexFabric 5930 stikalo je bilo certificirano s strani VMware. Stikalo ima zmogljivost povezljivosti med fizičnim in virtualnim delom mrežnega dela v podatkovnem centru. To je omogočeno z VMware NSX in podporo protokola OVSDB (Open vSwitch Database) na stikalu. Družina stikal HPE FlexFabric poenostvi naše delo v omrežnem svetu podatkovnega centra s polno funkcionalnostjo, vsemi licencami in podporo vseh operacijskih sistemov.

Za zaključek
Sodobna IT okolja se bodo razvijala v prihodnje z veliko naglico. Pri tem pa je potrebno poskrbeti za vse ključne elemente, ker prostora za napake enostavno ne sme biti. Hewlett Packard Enterprise in VMware že vrsto let nudita vrhunske proizvode in storitve. Pri postavitvi zgoraj omenjene rešitve je postopek izvedbe projekta in vzdrževanja profesionalen in kar se da enostaven.

Boštjan Dolinar

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku