Računalništvo, telefonija
26.09.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Naša konkurenčna prednost je, da strankam nudimo celovite rešitve

.. Črtne kode in tehnologija RFID sta del našega vsakdana, saj ju srečujemo v lokalnem supermarketu, v zdravstvenem domu, na letališču, v lekarni in še kje ..
Mario Horvat, direktor podjetja Info-kod
Mario Horvat, direktor podjetja Info-kod

Z Mariom Horvatom, direktorjem podjetja Info-kod, smo se pogovarjali o tem, kako so prešli s prodaje opreme za zajem črtnih kod in tisk nalepk do razvoja lastnih rešitev za manjša in srednja podjetja.

Info-kod skupina je trgu že 27 let, Info-kod Slovenija pa že dobrih 16 let. S čim se ukvarjate?

Tako je, Info-kod skupina je prisotna na trgu že od leta 1993, z začetkom na Hrvaškem in s širitvijo v Slovenijo, Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Makedonijo.

Skupina Info-kod je partner vodilnih proizvajalcev opreme za zajem črtnih kod in tisk nalepk (Zebra Technologies, Honeywell, Datalogic, M3 mobile, Unitech, Handheld Europe, Euro plus, IDtronic, Bluebird, Armor…). V Sloveniji smo prisotni od leta 2004 in počasi, a vztrajno rastemo.

Pravite, da počasi in vztrajno rastete. Katere so branže. v katerih poslujejo vaše stranke, in kakšne rešitve jim ponujate?

V Sloveniji imamo svoj bazen zvestih strank, to so večinoma manjša in srednja podjetja (logistična, distribucijska, proizvodna podjetja) ter tudi institucije – šole, knjižnice. Našim strankam nudimo celovite rešitve, od programske opreme, ki smo jo razvili sami, opreme za tisk nalepk in branje črtnih kod do repro materiala.

In kaj menite je vaša največja konkurenčna prednost?

Pri svojem delu smo popolnoma osredotočeni na potrebe in finančne zmožnosti strank, da najdemo za njih najbolj stroškovno učinkovite in dolgotrajne rešitve, ki jim bodo omogočile hitrejše in učinkovitejše izvajanje delovnih in poslovnih procesov. Posebej smo pozorni na to, da nudimo podporo strankam in razpoložljivost za vsa vprašanja kupcev, ker smo trdno prepričani, da je zadovoljstvo naših strank edino pravo merilo našega uspeha. Na ta način smo dobili posel tudi z nekaj večjimi strankami.

Potem ste se tudi sami odločili za razvoj lastnih rešitev? Kaj je pripomoglo k tej odločitvi?

Odločitev je bila logična in enostavna – videli smo priložnost in konkurenčno prednost v ponudbi celovite rešitve tudi za manjša in srednja podjetja ter institucije, ki ne potrebujejo zahtevnih WMS-sistemov za upravljanje s skladiščnimi zalogami. Velikokrat so do nas prišle stranke, ki so potrebovale enostavne rešitve, ki so prijazne za končne uporabnike in ne zahtevajo večurnega uvajanja zaposlenih ter ne spreminjajo ključnih procesov v podjetju. Želeli so si, da delo poteka kot do sedaj, vendar učinkoviteje.

Je vaša programska oprema namenjena izključno skladiščnemu delu?

Ni nujno, razvili smo več različnih rešitev, ki se razlikujejo glede na to, kakšne so potrebe strank. Rešitev AssetCodeScan je namenjena popisu osnovnih sredstev. Z njim si je mogoče enostavno prebrati in, ogledati podatke o osnovnem sredstvu ter jih posodobiti, v kolikor je to potrebno. EasyCodeScan, ProCodeScan in ProCodeScan+ so rešitve, namenjene izključno delu v skladišču, za prevzem, izdajo in inventuro blaga. Od letošnjega poletja naprej je aplikacija EasyCodeScan dostopna na Googlovem spletišču aplikacij Google Play. Demo verzijo je mogoče brezplačno prenesti in z njo poskenirati do 10 črtnih kod.

Pravite, da ponujate celovite rešitve. Kako pa je s povezljivostjo vaših rešitev z drugimi programi?

Glede povezljivosti je zadeva zelo enostavna, vse rešitve omogočajo izvoz podatkovnih datotek, pripravljenih na način, da so te združljive z večino računovodskih in knjigovodskih programov (Pantheon, SAOP, Birokrat, Adamsoft, Microsoft Dynamics). Z našimi rešitvami ni potrebe po visokih investicijah in zapletenih integracijah, kljub temu pa rešimo izziv zajema črtnih kod brez zamudnega ročnega popisa materialov ali blaga. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več