Telefoni
06.02.2017 07:41
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napačne meritve stanja baterije na iPhonih

Baterije pametnih mobilnih telefonov bi lahko bile že kmalu opremljene s sredstvom proti vžigu!
Baterije pametnih mobilnih telefonov bi lahko bile že kmalu opremljene s sredstvom proti vžigu!

Vse več informacij na spletu nakazuje na težavo pri pametnih telefonih iPhone. Tokrat je v ospredju pozornosti ocena stanja baterije. Veliko uporabnikov namreč opazi, da se odstotki, ki nakazujejo koliko energije ima še vaša baterija, hitro spreminjajo. Slaba novica je, da v tem trenutku težava s strani Appla, tudi z zadnjimi posodobitvami iOS operacijskega sistema, ni bila odpravljena. Dobra novica je, da hitro spreminjanje odstotkov, vsaj po neuradnih informacijah, ne nakazuje na težavo s samo baterijo ampak s samim števcem, ki meri koliko je baterija napolnjena.

Pri uporabnikih iPhonov 5S, 6, 6Plus, 6S in 6S Plus se pojavljata dve vrsti težave. Prva se nanaša na nenaden izklop pametnega telefona, ki je za uporabnika nepričakovan saj je stanje baterije povsem zadostno. Tako se lahko zgodi, da se kljub 20% ali 30% preostale energije baterije, telefon kljub temu izklopi. Druga težava se pojavi ob polnjenju pametnega telefona. Pri tem se odstotki nenormalno hitro povečajo oziroma se zabeleži večji skok v zgolj nekaj sekundah. Slednje ne more biti posledica polnjenja zato je takšno stanje znak, da je nekaj narobe z načinom kako pri Applu merijo trenutno stanje baterije.

Težave pri iPhonih niso edine s katerimi se je Apple v preteklosti že soočal. Spomnimo, da so se uporabniki novih prenosnikov MacBook Pro pritoževali nad nenatančnimi ocenami časa do prazne baterije. Pri Applu so težavo rešili tako, da so oceno časa s posodobitvijo odstranili. To seveda ni rešitev ampak zgolj ukrep v sili vendar pa kaže na to, da se podjetje sooča s težavo pri ocenjevanju stanja baterij.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku