Računalništvo, telefonija
09.09.2017 09:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namizna aplikacija Google Drive bo kmalu postala neuporabna

Namizna aplikacija Google Drive bo kmalu postala neuporabna
Namizna aplikacija Google Drive bo kmalu postala neuporabna

Google je pred kratkim običajnim in poslovnim uporabnikom ponudil v prenos programsko orodje Backup and Sync, ki je na voljo tako za uporabnike operacijskih sistemov Windows kot MacOS. To omogoča samodejno varnostno kopiranje podatkov ter sinhronizacijo med lokalnimi mapami in tistimi, ki so shranjeni v oblaku. Programsko orodje Google Backup and Sync dejansko nadomešča aplikaciji Google Drive in Google Photos Backup, ki sta bili vsaj dolsej zelo uporabni rešitvi za enostavno varnostno kopiranje podatkov v oblak.

Ker so običajni in poslovni uporabniki programsko orodje za samodejno varnostno kopiranje podatkov ter sinhronizacijo med lokalnimi mapami in tistimi, ki so shranjeni v oblaku Backup and Sync, sprejeli z odprtimi rokami, so pri Googlu sprejeli odločitev, da se znebijo namizne aplikacije Google Drive, saj ta dejansko ni več potrebna. Program bomo lahko na osebnih računalnikih uporabljali le še do 12. marca prihodnjega leta, medtem ko bo podpora zanj ukinjena že 11. decembra letos.

Zaradi tega vam priporočamo, da si čim prej prenesete in namestite namizno aplikacijo Google Backup and Sync, ki je brezplačno na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.google.com/drive/download/. Uporabniki oblačne storitve Google Drive imajo seveda brezplačno na voljo 15 gigabajtov prostora za varnostno shranjevanje podatkov. V zameno za plačilo 1,8 evra na mesec pa uporabnik pridobi 100 gigabajtov oblačnega prostora. Za en terabajt prostora pa bo potrebno Googlu mesečno primakniti devet evrov.


Prijavi napako v članku