Triki in nasveti
06.03.2012 08:11
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namestimo predvajalnik VLC na napravo Android

Android in VLC: Odlična naveza!
Android in VLC: Odlična naveza!

Predvajalnik večpredstavnostnih vsebin VideoLAN (VLC) je za osebni računalnik enako uporaben kot švicarski nož za MacGyverja. Ta namreč predvaja skorajda vse videoposnetke in to brez potrebe po nameščanju dodatnih video kodekov. Sedaj lahko prednosti večpredstavnostnega predvajalnika VLC v polni meri koristimo tudi uporabniki mobilnih naprav Android. Na splet je namreč zašla neuradna poskusna različica priljubljenega programa VLC, ki jo lahko brez težav poganjamo na skoraj vseh novejših napravah z operacijskim sistemom Android.

Mobilni prevajalnik VLC lahko namestimo na bogato paleto mobilnih platform, kot so Snapdragon S1 (ARM11), Snapdragon S2/S3 (Cortex-A8/NEON), Snapdragon S4 (Cortex-A9), Tegra 2 (Cortex-A9), Hummingbird (Cortex-A8/NEON), Exynos (Cortex-A9), OMAP3 (Cortex-A8/NEON), OMAP4 (Cortex-A9) in še nekaj bi se jih našlo. Če niste prepričani, kar poganja vašo mobilno napravo, boste to najenostavneje izvedeli tako, da v spletni iskalnik Google vpišete model vaše naprave in pripišete besedo »processor« (na primer: Samsung Galaxy S2 processor). Ta podatek nam bo prišel prav pri izbiri prave namestitvene datoteke za večpredstavnostni predvajalnik VLC.

Če je vaša naprava opremljena s procesorjem ARM11, je namestitvena datoteka mobilnega programa VLC na voljo za prenos na naslovu http://goo.gl/cxUVL. Za procesorje Cortex-A8, NEON je ta dosegljiva na povezavi http://goo.gl/5o24m, medtem ko je za procesorje Cortex-A9 na voljo na naslovu http://goo.gl/EAzun. Za mobilnik Samsung Galaxy S2 bi izbrali namestitveno datoteko za procesorje Cortex-A9. Namestitveno datoteko prenesemo na pomnilnik pametnega mobilnika, jo poiščemo z raziskovalcem in namestimo. To bo seveda šlo, če imamo na mobilni napravi nameščen operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread oziroma Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Če imamo mobilni internet ali smo z napravo priključeni na brezžično omrežje, lahko datoteke seveda prenesemo neposredno na vgrajeni pomnilnik.

Čeprav gre tu za poskusno različico mobilnega večpredstavnostnega predvajalnika VLC, vam namestitev priporočamo, saj boste s tem pridobili predvajalnik, ki vam bo predvajal tako rekoč vse, kar si boste zaželeli. Če vam bo novinec deloval nestabilno, poskusite z izključitvijo strojnega pospeševanja. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku