Računalništvo, telefonija
19.02.2014 17:14

Deli z drugimi:

Share

Nakit s tehnologijo Bluetooth!

Nakit s tehnologijo Bluetooth!
Nakit s tehnologijo Bluetooth!

Ustanovitelji CuffLinc-a želijo združiti modo in tehnologijo, saj so v torek predstavili linijo nakita za ženske in moške, zapestnice, ogrlice ter obeske za ključe, ki vsebujejo skrito brezžično napravo CuffLinc. CuffLinc je majhna, črna, brezžična vodoodporna napravica, ki nudi Bluetooth povezavo z našim pametnim telefonom. Na iOS lahko lastnik nastavi CuffLinc tako, da ob nujnih primerih pošlje signal na prijateljev telefon ali pa telefon družinskega člana.

Del ideje za nastanek naprave je tudi to, da imajo lastniki Cuff dodatkov (v tem trenutku je večina dodatkov nakit) možnost poslati klic v sili, brez potrebe po tem, da bi morali izvleči telefon v neugodni situaciji.

Nekaj potencialnih uporab naprave je denimo kontaktiranje oblasti v primeru napada, kontaktiranje svojcev za tiste, ki imajo zdravstvene težave, ali pa preprosto, da ostanemo v stiku z bližnjimi.

CuffLinc naj bi bil nekaj, na kar bi lahko pozabili, dokler ga ne potrebujemo, k čemur močno pripomore dejstvo, da ga ni treba polniti. Pri podjetju so si prizadevali, da bi bila naprava nekakšna “nezaznavna varnost”, zato v trenutku, ko jo nujno potrebujemo, ne smemo skrbeti, ali je naprava napolnjena ali ne. Uporabnik naj bi preprosto zamenjal CuffLinc z novim po kakšnem letu, pravijo snovalci.

Največ pozornosti bo najbrž usmerjeno v zapestnico, minimalistični silikonski zapestni trak, ter obesku za ključe, ki je namenjen tistim, ki ne nosijo nakita.

Skupno s ponudbo lastnega nakita, ki ima vgrajene brezžične komponente, pa v podjetju planirajo, da bodo dovolili zunanjim oblikovalcem oblikovanje dodatkov, ki že vsebujejo njihove komponente. Po koncu prednaročilnega obdobja, ki bo trajalo 2 meseca, lahko pričakujemo tudi aplikacijo za iOS.

Ustanovitelj podjetja pravi, da je vse še v zelo zgodnji fazi. Prihodnost CuffLinca naj bi se osredotočala predvsem na to, da je tehnologija, ki je z nami na vsakem koraku, skrita, namesto da nam je na očeh na vsakem koraku.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,