Programska oprema
24.12.2019 09:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Največji YouTube zaslužkar v letu 2019 osemletnik s svojim kanalom

Največji YouTube zaslužkar v letu 2019 osemletnik s svojim kanalom
Največji YouTube zaslužkar v letu 2019 osemletnik s svojim kanalom

Večina osemletnikov obožuje igrače kajne? Obstaja pa eden, ki je igrače in igranje z njimi spremenil v zelo donosen posel. Verjeli ali ne, v letošnjem letu je zaslužil 26 milijonov dolarjev, kar je 4 milijone več kot lansko leto. Po podatkih portala Forbes je Američan Ryan Kaji najbolje plačani YouTuber v letu 2019, zahvaljujoč se YouTube kanalu, katerega vsebina se vrti okrog igrač. Kanal je s pomočjo svojih staršev zagnal pred štirimi leti.


Vse skupaj se je začelo z recenzijami igrač, danes pa Ryan ustvarja videe, kjer skupaj s starši izvaja različne eksperimente, izzive in glasbene videe. YouTube kanal Ryan’s World je hitro navdušil milijone ljudi po svetu in danes šteje kar 23 milijonov naročnikov. Njegovi videi dosegajo vrhunsko gledanost, saj po navadi dosežejo več milijonov ogledov, vsega skupaj so videi zbrali kar 34 milijard ogledov.


Ryan objavlja videe praktično na dnevni ravni, večina med njimi pa traja od pet do deset minut. Lansko leto je med intervjujem za NBC povedal, da je glavni razlog, zakaj meni, da je njegov YouTube kanal postal tako popularen, ker je zabaven in ljudem nudi sproščujočo vsebino.


Uspešno zastavljena strategija je Ryanu omogočil številne druge poslovne priložnost in posledično tudi prihodkovne priložnosti. Tako recimo služi na račun znamčenih igrač, oblačil in ostalih izdelkov, ki jih sledilci lahko najdejo v trgovinah, kot sta Target in Walmart, mnoge pa tudi na Amazonu. Poleg vsega ima Ryan še svojo kratko oddajo na televizijskem kanalu Nickelodeon in posebno pogodbo s Hulujem.


Na drugem mestu po zaslužku v letošnjem letu je kanal Dude Perfect, ki se je v primerjavi z lanskim letom po lestvici povzpel za eno mesto navzgor. Gre za skupino petih 30-letnikov iz Teksasa, nekdanjih cimrov, ki objavljajo zabavne posnetke o športu in njihovih podvigih. Njihov kanal ima enkrat več naročnikov kot Ryanov (47,7 milijona), letos pa so zaslužili okoli 18 milijonov evrov.


Na tretjem mestu je petletna Anastasia Radzinskaja iz Rusije. Prikupna deklica je zvezda kar šestih YouTube kanalov, ki jih upravlja njena družina. Njen najbolj priljubljen kanal je Like Nastya Vlog, ki ima več kot 42 milijonov sledilcev. Forbes ocenjuje, da je Nastya v letošnjem letu z YouTubom zaslužila kar 16 milijonov evrov. Deklici so ob rojstvu diagnosticirali cerebralno paralizo, njeni starši pa so nato začeli na spletu objavljati njen napredek pri zdravljenju. Družina se je lani iz ruskega Krasnodara preselila v ZDA.


Na četrtem mestu sta Rhett in Link, ki ustvarjata na več kanalih, med drugim na kanalu Good Mythical Morning, kjer vsak delovnik poskušata različne nenavadne jedi, raziskujeta nove izdelke in trende ter gostita znane ljudi. Njun kanal ima 15,9 milijona sledilcev, letos pa sta z objavami zaslužila 15,7 milijona evrov.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku