Računalništvo, telefonija
18.08.2015 12:54
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Največji e-športni festival v tem delu Evrope – V Sloveniji!

Največji e-športni festival v tem delu Evrope – V Sloveniji!
Največji e-športni festival v tem delu Evrope – V Sloveniji!

V Portorožu bo med 6. in 13. septembrom letos potekal največji e-športni festival v tem delu Evrope. Slovenija je dobila izjemno priložnost – gostila bo edinstven dogodek, pravzaprav prvega na svetu, ki bo združil e-športni spektakel z obmorsko zabavo. Že za predizbor so dosegli 1,6 milijona ogledov.

Slovenija ni doživela samo gospodarske krize, temveč tudi e-športno. Profesionalna tekmovanja v igranju računalniških iger, ki po svetu privabljajo vedno več javne pozornosti, pri nas tako rekoč ne obstajajo. Družba Igričarska letovišča (po svetu bolj poznana kot The Gaming Resorts) namerava stanje povsem spremeniti. V Portorožu prireja prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, ki si obeta obisk več deset tisoč e-športnih navdušenk in navdušencev.

Dogodek, ki bo postavil Slovenijo na zemljevid rednih in inovativnih e-športnih prireditev

Festival Gaming Paradise ali Igričarski raj se od drugih tovrstnih prireditev razlikuje ravno po kraju prizorišča. V družbi Igričarska letovišča so se namreč prvi na svetu domislili, da bi lahko združili najlepše dveh svetov – prijetno primorsko vreme, v katerem bi obiskovalci in tekmovalci lahko cel dan uživali na obali, ter turnirje, ki bodo potešili želje tudi najbolj navdušenih navijačev.

Prvo tovrstno tekmovanje so organizirali kar na prostem v Sečovlju, kar je bil povsem nov pristop k organizaciji takšnega dogodka, rezultat pa je bil enkraten: predizbor za glavni turnir v septembru je dosegel kar 1,6 milijona ogledov prek spleta.

Inovativnost, ki vabi e-športno elito v Slovenijo

Družba je z inovativnim dogodkom že pritegnila pozornost svetovno znanih e-športnih skupnosti, komentatorjev, igralcev in ekip, s katerimi intenzivno sodelujejo ter tako v Slovenijo usmerjajo vse večji zunanji interes. Udeležbo na dogodku so že potrdile ene najbolj znanih ekip iz sveta profesionalnega e-športa.

Šport 21. stoletja

E-šport privablja na stotine igralcev in na tisoče njihovih oboževalcev z vsega sveta na večdnevna tekmovanja. Različne ekipe ali posamični igralci se potegujejo za denarne nagrade, ki na največjih turnirjih dosežejo tudi po več kot 17 milijonov ameriških dolarjev, dogodek pa spremlja več kot 100 milijonov gledalcev po vsem svetu.

E-športna tekmovanja so v tem desetletju doživela skokovit porast v številu tekmovalcev: na začetku razvoja e-športa je na turnirjih tekmovalo največ deset igralcev. Dandanes na glavna tekmovanja pridejo le najboljši igralci, na predtekmovanjih pa sodeluje tudi po več kot deset ekip, ki se potegujejo za mesto na glavnem turnirju. Dogajanje, povezano s tako imenovanim športom 21. stoletja, je vse do ustanovitve družbe Igričarska letovišča v glavnem teklo mimo nas. Družba pa zdaj obljublja, da bo Slovenijo na odmeven način ponesla v svet e-športa.


Prijavi napako v članku