Računalništvo, telefonija
27.07.2016 06:20

Deli z drugimi:

Share

Največja posodobitev za Windows 10 je že nared! Kmalu bo na voljo še nam

Posodobitev Microsoft Windows 10 Anniversary Update bo prinesla zvrhan koš uporabnih novosti!
Posodobitev Microsoft Windows 10 Anniversary Update bo prinesla zvrhan koš uporabnih novosti!

Podjetje Microsoft je za člane programa Insider že pripravilo končno različico največje dosedanje posodobitve za operacijski sistem Windows 10, ki bo vsem na voljo že od 2. avgusta. Tu gre za inačico 14.393 operacijskega sistem Windows 10, ki je zanesljiva, stabilna in pripravljena za množični prenos širom sveta. Sprva bodo posodobitev Anniversary Update na voljo le za uporabnike osebnih računalnikov in mobilnih naprav z nameščenim operacijskim sistemom Windows 10. Še pred jesenjo pa naj bi bila posodobitev na voljo še za igralno konzolo Xbox One in večpredstavnostna očala HoloLens. Posodobitev Anniversary Update za operacijski sistem Windows 10 bo seveda brezplačna, o njeni razpoložljivosti pa nas bo obvestila naprava.


Največja pridobitev nove nadgradnje za Windows 10 bodo nedvomno univerzalne aplikacije (Universal Windows Platform), ki jih bo mogoče poganjati na vseh napravah (prvi predstavnik tovrstnih aplikacij naj bi bilo priljubljeno orodje za komunikacijo Skype), ki temeljijo na osnovi Windowsa 10, vključno z igralno konzolo Xbox in večpredstavnostnih očal HoloLens. Poleg tega bo posodobitev Anniversary Update prinesla še boljšo uporabniško izkušnjo, naprednejši Windows Ink, več možnosti za digitalno asistentko Cortana, hitrejši spletni brskalnik Edge in še mnogo več. Tu bo zagotovljena celo podpora za »Bash shell«, kar bodo znali ceniti predvsem napredni uporabniki.

Če bomo želeli namestiti nadgradnjo Anniversary Update na osebni ali tablični računalnik, bomo morali prehodno preveriti, ali naš sistem razpolaga z »zadostno« strojno opreme, saj so pri podjetju Microsoft povišali strojne zahteve. Posodobljeni operacijski sistem Windows 10, ki bo deloval na 64-bitni procesorski osnovi, bo namreč namesto enega gigabajta potreboval dva gigabajta sistemskega pomnilnika. Grafična kartica pa bo morala omogočati vsaj knjižico DirectX verzije 9, medtem ko za preračunavanje podatkov bo zadoščal procesor frekvence vsaj enega gigaherca. Uporabni novejših sistemov zagotovo ne bodo imeli težav, uporabniki starejših pa bodo morali razmisliti o nakupu novega računalnika.


Prijavi napako v članku