Računalništvo, telefonija
10.04.2010 14:38
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najstnik toži svojo mater, ker je gledala njegov Facebook račun

Ima mati res pravico brati Facebook račun svojega 16-letnega sina?
Ima mati res pravico brati Facebook račun svojega 16-letnega sina?

ZDA

, ki so znane po številnih nenavadnih sodnih primerih, so sedaj dobile še enega. 16-letni najstnik iz mesta Arkadelphia (Arkansas), ki trenutno živi s svojo staro mamo, toži svojo lastno mater, ker naj bi ta kršila njegovo zasebnost na internetu. Kamen spotike pri vsem tem je, da naj bi vdrla v njegov Facebook račun ter elektronske predale, spremenila njihova gesla in pisala obrekljive komentarje in informacije o njegovem zasebnem življenju.

Mati se seveda brani in pravi, da je gesla res spremenila, a naj ne bi namerno vdrla v njegov Facebook račun in elektronske predale, ampak naj bi se sin le pozabil odjaviti na njenem računalniku. Med drugim je še povedala, da je na Facebooku napisala le tri oziroma štiri komentarje. Vse to naj bi počela predvsem zaradi tega, ker je bila vznemirjena zaradi nekaterih njegovih komentarjev na Facebooku, med drugim nad tem, da je z avtom norel proti domu zaradi problemov s svojim dekletom.

Mati je povsem prepričana, da ima kot starš popolnoma legalne pravice vedeti, kaj se z njenim sinom dogaja, in dodaja, da ne misli kar tako odnehati. Svoje mnenje bo sodišču podala 12. maja.


Prijavi napako v članku