Računalništvo, telefonija
12.10.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

Najnovejši tester za video in videodomofonske sisteme, ki bo serviserjem olajšal delo

.. Za varnost doma ali poslovnega objekta so video in video-domofonski sistemi zelo pomembni. Prav tako ali še bolj pa so za serviserje in monterje pomembni pripomočki za izdelavo in servisiranje teh sistemov ..
Najnovejši tester za video in videodomofonske sisteme, ki bo serviserjem olajšal delo
Najnovejši tester za video in videodomofonske sisteme, ki bo serviserjem olajšal delo

Doslej smo v člankih podjetja Mars Commerce predstavljali predvsem kakovostne video in video-domofonske sisteme za končne uporabnike, a inštalaterji in serviserji te sisteme težko montirajo in servisirajo brez pravih pripomočkov. Za uspešno in učinkovito montiranje in servisiranje namreč potrebujejo orodje, ki je kakovostno ter podpira raznovrstne sisteme in protokole. Z njim lahko serviserji svoje delo optimizirajo in ne potrebujejo kupa različnih naprav, da bi video nadzorni sistem namestili ali servisirali.

Podpora 4K

Eno izmed teh orodij, ki svoje delo opravlja odlično, je tester nove generacije – RM-X4. Je najsodobnejši testni monitor, ena njegovih največjih prednosti pa je podpora resolucije 4K.

Brez težav se spoprime tako z IP kot z analognimi video nadzornimi sistemi. Pri testerjih prejšnjih generacij se je namreč pogosto pojavila težava, saj vsi niso podpirali kopice različnih protokolov. Tester RM-x4 podpira večino IP (Hikvision, Dahua … Onvif) kot analognih (TVI, CVI, AHD, CVBS …) protokolov.

Tester “vse v enem”

RM-X4 ima 4-palčni oziroma 10,16-centimetrski na dotik občutljiv zaslon in je zasnovan za namestitev in vzdrževanje kamer in varnostne opreme. Ločljivost 800 x 480 slikovnih pik omogoča prikaz mrežnih HD kamer in analognih kamer v visoki ločljivosti. Inštalaterji in serviserji bodo tester lahko med drugim uporabili za test UTP kabla, skeniranje kablov in podobno.

Monterji pogosto zato, da dokončajo svoje delo, potrebujejo več različnih orodij za testiranje. RM-X4 je tester »vse v enem«, ki pripomore k povečani produktivnosti, pa tudi k varnejšim delovnim pogojem.

Odporen na vodo in prah

Naprava je odporna na vodo in prah, tako da je kot nalašč za delo na terenu. Ima tudi vhod HDMI, prav tako ima izhode za napajanje naprav, DC12V 3A, DC 48V PoE (Power over Ethernet oziroma napajanje preko etherneta).

Pri PoE gre dejansko za omrežno funkcijo, ki omogoča, da se naprave v omrežju napajajo po ethernetnih kablih preko obstoječe podatkovne povezave. Največja prednost uporabe tovrstne tehnologije je, da preko enega kabla prenašate električno energijo in podatke, zato z njo prihranite pri nakupu ter napeljavi omrežne opreme.

RM-X4 mogoča tudi funkcijo hitre simulacije in fokusiranja objektiva kamere ONVIF & HD. Še ena uporabna lastnost testerja so gumbi, osvetljeni iz ozadja za lažje upravljanje v temi.

Več lahko preberete na spletni strani www.mars-commerce.si ali jih pokličete na številko 04 280 74 00. Z velikim naborom izdelkov bodo za vas zagotovo našli pravo rešitev.

Novi tester RM-X4 med drugim omogoča:

  • namestitev in vzdrževanje sistema CCTV
  • namestitev in vzdrževanje mrežnih kablov
  • testiranje kamer IP, TVI, CVI, AHD, SDI, 4K, H.265
  • testiranje video prenosnega kanala
  • PTZ krmilnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več