Računalništvo, telefonija
22.03.2015 13:37

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši delujoči vrtalni stroj vseh časov

Novozelandski inženir Lance Abernethy je samo za sestavo najmanjšega vrtalnega stroja na svetu skupno potreboval tri ure.
Novozelandski inženir Lance Abernethy je samo za sestavo najmanjšega vrtalnega stroja na svetu skupno potreboval tri ure.

Sodobni tridimenzionalni tiskalniki so predvsem v zadnjih nekaj letih med domačimi in profesionalnimi uporabniki izjemno priljubljeni, saj omogočajo hitro in enostavno izdelavo fizičnega modela izdelka zgolj na osnovi računalniškega modela. Medtem ko so ti doslej tiskali le večje predmete, je novozelandski inženir Lance Abernethy z njegovo pomočjo natisnil najmanjši delujoči vrtalni stroj na svetu. Vrtalni stroj namreč meri zgolj 17 x 13 x 7,5 milimetrov, konica vrtalnika oziroma sveder pa ni debelejši od 0,5 milimetrov. Kljub temu je nadobudni inženir že napovedal, da bo v bližnji prihodnosti idelal še manjši vrtalni stroj na baterije.

Novozelandski inženir Lance Abernethy je samo za sestavo najmanjšega vrtalnega stroja na svetu skupno potreboval tri ure. Največji izziv so mu predstavljali električni kabli, saj so se ti pri zlaganju pogosto poškodovali. Kljub temu je nadobudnemu inženirju uspel izjemen podvig, z njim pa je dokazal, da omejitev na področju tridimenzionalnega tiska praktično ni. Še manjši vrtalni stroj pa naj bi bil izdelan še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku