Igre
17.09.2016 15:12

Deli z drugimi:

Share

Najmanjša arkadna konzola za igranje igre »Donkey Kong«

Igranje igre Donkey Kong na najmanjši igralni arkadni konzoli na svetu nedvomno predstavlja svojevrsten izziv.
Igranje igre Donkey Kong na najmanjši igralni arkadni konzoli na svetu nedvomno predstavlja svojevrsten izziv.

Pred mnogimi leti, ko sta kraljevali igri Pac-Man in Donkey Kong, so igričarjem bile na voljo arkadne konzole, ki so vi višino segale skoraj dva metra. Ker pa je tehnologija v zadnjih nekaj letih močno napredovala, si je eden od zanesenjakov zadal svojevrsten cilj. Ta je namreč pripravili trenutno najmanjši igralno arkadno konzolo na svetu, ki meri zgolj 67,2 x 33,6 x 35,8 milimetrov.

Inovator Phillip Burgess je za pripravo najmanjše arkadne konzole na svetu uporabil miniaturni računalniški sistem Raspberry Pi Zero, zaslon OLED velikosti 0,96-palcev (2,4-centimetrov) in celo miniaturni zvočniški sistem. Poleg tega je tu na voljo še krmilna palica in gumbi, kar pomeni, da lahko na njej igramo arkadno igro Donkey Kong. Kljub temu je igranje igre pravi izziv, kar še posebno drži za tiste igričarje z nekoliko večjimi rokami oziroma prsti.

Natančna navodila za izdelavo najmanjše arkadne konzole na svetu so dosegljiva na spletnem naslovu bit.ly/Donkey-Kong-RN. Videoposnetek delovanja nadvse zanimive novosti pa je na voljo za ogled na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Igra-Konzola-RN.


Prijavi napako v članku