Računalništvo, telefonija
14.04.2017 13:41

Deli z drugimi:

Share

Najcenejša pametna ura Android Wear 2.0 je tu!

Pametna ročna ura ZTE Quartz za malo denarja ponuja veliko!
Pametna ročna ura ZTE Quartz za malo denarja ponuja veliko!

Trg pametnih ročnih ur v tem trenutku v rokah podjetja Apple, kmalu pa bi se to lahko obrnilo v prid pametnim ročnim uram z mobilno platformo Android. Tu seveda govorimo o mobilni platformi Android Wear 2.0, ki so jo številni kritiki ocenili zelo pozitivno. Največja prednost uporabe nove mobilne platforme Android Wear je namreč v tem, da za uporabo določenih mobilnih aplikacij pametni telefon ni več potreben. Z njim lahko med drugim še urejamo ozadje zaslonov pametne ročne ure kar s pomočjo aplikacij iz trgovine Android Wear, s pomočjo majhne tipkovnice na zaslonu pa lahko odgovorimo na najnujnejša sporočila, izboljšane “fitnes” možnosti pa so prinesle precej boljšo uporabniško izkušnjo za tiste, ki veliko telovadijo.

K priljubljenosti platforme Android Wear 2.0 bo nedvomno veliko pripomoglo kitajsko podjetje ZTE, saj je pripravilo prvo poceni pametno ročno uro, ki temelji na njej. Tu gre za pametno ročno uro s prodajno oznako Quartz, za katero bo na ameriškem trgu potrebno odšteti zgolj preračunanih 190 evrov. Pri tem seveda gre za nadvse zanimiv izdelek, saj je opremljen z zaslonom AMOLED s 3,6-centimetrsko oziroma 1,4-palčno diagonalo, zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass 3 ter odstranljivo 22-milimetrsko zapestnico. Ker je ura združljiva s standardom IP67 pomeni, da je odporna tako proti vodi kot proti prahu.

Pametna ročna ura ZTE Quartz je opremljena še z baterijo kapacitete 500 miliamperskih ut, štirijednim procesorjem Qualcomm Snapdragon Wear 2100 frekvence 1,1 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete 768 megabajtov in štirimi gigabajti notranjega pomnilnika za shranjevanje podatkov. Za povezovanje z zunanjimi napravami so na voljo povezave 3G in Wi-Fi, piko na i pa dajejo še navigacijski sistem GPS, mikrofon, giroskop in barometer. Tu na žalost ni podpore za brezstično povezavo NFC in senzorja za merjenje srčnega utripa, kar je seveda posledica nizke cene pametne ročne ure.

Pametno ročno uro ZTE Quartz bo preko kitajski spletnih strani mogoče kupiti že 14. aprila letos. NA prodajne police širom sveta pa naj bi zašla 21. aprila letos, kjer bo naprodaj pa žal še ni bilo razkrito.


Prijavi napako v članku