Računalništvo, telefonija
05.04.2005 07:31

Deli z drugimi:

Share

Najboljših 25 tehnoloških izdelkov

Pri CNN-u je skupina strokovnjakov naredila seznam največjih tehnoloških dosežkov v zadnjih 25-ih letih. Vseh odkritij niso objavili takoj, temveč postopoma, tako da je sedaj znana že velika večina “naj-odkritij”.

Računalniki, ki so menda najbolj spremenili naš način življenja in komuniciranja, so pristali na 5. mestu; računalniški čipi, ki vse to omogočajo na 9.; satelitska televizija in radio na 13.; nepogrešljivi daljinski upravljalnik na 25.; zadnje čase precej priljubljeni plasma TV, HDTV in IMAX na predzadnjem – 24. mestu…
Veliko znanosti se zgodi v laboratorijih, med njimi odkritje in razumevanje genomov mnogih živih organizmov, ki so na 7. mestu; DNK testiranje, ki je naprimer omogočilo ob tsunamiju v Aziji identifikacijo ljudi ali pa odkritje morilca deset in več let po zločinu. Z napredkom so seveda prišle mnoge težave, med drugim onesnaženje, primanjkovanje virov in kot posledica tudi njihove rešitve – avtomobili na hibridni pogon, ki so pristali na 3. mestu, mesto pred avtomobili prihodnosti. Tako si je 2. mesto po mnenju strokovnjakov zaslužila vojaška tehnologija – npr. pametne bombe, ki zadanejo cilj na meter natančno.
Prvo mesto je še zaenkrat skrivnost, ko pa bo novica na voljo, jo bomo objavili tudi na naši spletni strani.


Prijavi napako v članku