Računalništvo, telefonija
30.12.2017 07:15
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj težko pričakovane nosljive naprave v letu 2018

Najbolj težko pričakovane nosljive naprave v letu 2018
Najbolj težko pričakovane nosljive naprave v letu 2018

Področje nosjivih naprav je bilo v letu 2017 kar pestro, vendar mi že razmišljamo o tem, s čim nas bodo presenetili tehnološki giganti v letu 2018. Za letos je bilo napovedanih še kar nekaj naprav, ki pa bodo kot kaže na vrsto prišle naslednje leto. Od pametnih ur, VR naprav in ostalih nosljivih “gadgetov”, smo za vas izbrali nekaj največjih inovacij, ki jih svet nosljive tehnologije že težko pričakuje. Ne glede na to ali ste privrženec Appla, Fitbit-a ali Samsuga, za vsakogar se nekaj najde na našem seznamu.

Fitbit Ionic Adidas edition

(leto izida: 2018)

Poleg novosti, ki sliši na ime Ionic, bo Fitbit izdal posebno izdajo Adidas edition, ki jo lahko pričakujemo naslednje leto. Morda se komu zdi zgodba podobna kot pri Applu in Nike-u, ki sta združila moči pri Apple Watch Series 3, vendar kljub temu Adidas še bolj prisega na ššportni izgled, nekaj novih dizajnov in Adidasove vadbe, ki jih prejme vsak uporabnik z uro. Kljub temu, da je Adidas pred kratkim prekinil s svojo digitalno fitnes divizijo, upamo, da je za tole posebno izdajo ure Fitbti še prihranil nekaj zanimivosti. Dodatnih podrobnosti o tem, kakšna bo cena in kdaj točno bo ura izšla, ni.

Oculus Go

(datum izida: začetek leta 2018)

Po tem, ko je Oculus pionirsko povedel VR revolucijo, se je za trenutek zazdelo, da je izgubil bitko z HTC Vive-om. Po nekaj velikih posodobitvah na trenutni napravi v letošnjem letu, smo končno tudi pričakali prvo samostojno VR Oculus napravo za leto 2018.

V celoti brezžična naprava Go cilja na VR izkušnjo, ki se nahaja nekje med mobilno VR in VR Oculuc Rift izkušnjo. Uporabniki bodo imeli na voljo “six-degree-of-freedom” kontrolerje in “inside-out” sledljivost, kar pomeni, da ne bomo potrebovali kakršenkoli zunanji senzor. Oculus Go bo stal $199, pričakujemo pa ga lahko v začetku leta 2018.

Apple Watch Series 4

(datum izida: september 2018)

Dobro vemo, da Apple v primeru novosti deluje kot ura. Ob istem času vsako leto izda nov model določene naprave. Torej, če sklepamo po izidu ure Series 3 septembra 2017, lahko pričakujemo prihod ure Apple Watch Series 4 nekje v istem obdobju leta 2018.

Govorice se že širijo, in sicer naj bi nvoa Applova ura ponudila še tanjši dizajn, pametne trakove, spremljanje spanja in dodatne izboljšave procesorja. Glavna novost Apple Watch ure bi naj bila povezana s spremljanje zdravstvenih znakov, kar je Apple napovedal že v primeru prejšnjih modelov, vendar ni do danes še izpeljal napovedi. Pred kratkim smo pisali o tem, da naj bi Apple v novi uri ponudil EKG, s katerim bi lahko uporabniki ure sami preverjali svoje stanje srca.

Samsung Gear S4

(datum izida: avgust/september 2018)

Mislili smo, da je pričakovani naslednik modela Gear S3 Samsung Gear Sport. Kot kaže temu ni tako in v letu 2018 bi tako lahko videli naslednji model Gear S4. Največ govoric se širi o novem dizajnu, podpori asistenta Samsung Bixby ter dodaten napredek na področju merjenja aktivnosti kot se je to odločil Samsungov največji rival zgoraj. Glede na datum izida ure Gear S3 in Sport, bi znalo biti, da bomo morali počakati na jesen, preden bomo lahko govorili o dodatnih podrobnostih nove Samsungove ure.

Magic Leap One

(leto izida: 2018)

Končno smo dočakali, da je podjetje Magic Leap izdelalo težko pričakovana očala navidezne resničnosti Magic Leap One. Takole na prvi pogled bi rekli, da gre za futuristična očala iz Vojne Zvezd, ali napredna plavalna očala kajne? Kljub temu so ustvarjalci poskrbeli za vrhunsko napravo, ki bo opremljena s kamerami, mikrofoni in prej izpostavljenim kontrolerjem 6DOF. Občutek resničnosti bo s tem kontrolerjem definitivno vrhunski, za marsikova mogoče celo preveč realen.

Za zdaj vemo, da bodo očala Magic Leap One izšla prihodnje leto, točnega datuma pa trenutno še nimamo. Portala Creator Portal bi naj razvijalcem omogoča ustvarjanje na očalih od začetka leta 2018, kar pomeni, da bi sam izdelek lahko sledil kmalu.

Apple Airpods 2018 edition

(datum izida: september 2018)

Kot kaže je prodaja Applovih AirPods slušalk v letu 2017 bila dovolj dobra, da Applu ni bilo potrebno ponuditi nadgradnje. Ravno zato pričakujemo, da bi do te lahko prišlo v letu 2018, ko naj bi izšla druga generacija slušalk AirPods. Eden najbolj znanih Applovih analitikov, Ming-Chi Kuo, verjame, da bomo morali še kar nekaj časa počakati preden bomo zares spoznali, kako bo Apple izboljšal svoje brezžične slušalke oz. če je to sploh možno. Samo upamo lahko, da je obstoječih slušalk dovolj za vse, ki bi v tem času radi presedlali na brezžično.

Fitbit Charge 3

(leto izida: 2018)

V letu 2017 so inženirji Fitbit-a že govorili o nasledniku modela Charge 2, kar pomeni, da lahko novi merilnik aktivnosti pričakujemo v naslednjih 12-ih mesecih. Kaj pa lahko dejansko pričakujemo? Kot vse kaže je dizajn ena od lastnosti, na katero se osredotočajo vsi proizvajalci in tudi Fitbit tukaj ne bo nobena izjema. Poleg tega lahko pričakujemo nekaj orodij enakih kot pri modelu Ionic. Ne smemo pozabiti na vodoodpornost in vgrajeni GPS, razmišljamo pa lahko med drugim tudi o zdravstvenih meritvah, ki na področju nosljivih naprav postajajo vse bolj popularne.

Fitbit Blaze 2

(leto izida: 2018)

Poleg modela Charge 3 lahko v naslednjem letu pričakujemo tudi novi Blaze. Fitbit-ovo “skoraj” pametno uro, ki pa to v resnici ni. Po pisanju portala Wareable lahko pričakujemo nekoliko tanjši dizajn, ki je bolj podoben “pametni uri”. S tem bi seveda bilo logično tudi ponuditi dostop do Fitbit Gallery trgovine z aplikacijami. To bi sploh prvič pomenilo aplikacije za Blaze. Vgrajeni GPS ne smemo pričakovati, lahko pa realno pričakujemo boljšo integracijo z Fitbit-ovo novo Coach platformo. Ne glede na to kaj nam Fitbit pripravlja, se definitivno lahko veselimo novosti.

LVL

(datum izida: poletje 2018)

Nosljiva naprava, ki spremlja uporabnikovo hidracijo, spada med najuspešnejše nosljive naprave, ki so kdajkoli zbirale sredstva na platformah kot je Kickstarter. Izid naprave je bila napovedan za leto 2017, vendar kot lahko vidimo temu ni bilo tako. Ustvarjalci bi naj imeli težave z inovativno tehnologijo in umeščanje te v tanek dizajn naprave. Po pričakovanjih so podporniki projekta razočarani in nestrpni. Med večjimi podporniki je tudi Samsung in ravno to nas lahko navdaja z optimizmom, da bomo v letu 2018 dobili še eno vrhunsko nosljivo napravo.


Prijavi napako v članku