Telefoni
18.10.2020 12:42

Deli z drugimi:

Share

Najbolj priljubljeni telefoni 5G v Evropi so..

Samsung v evropskem prostoru namreč obvladuje kar 88 odstotkov trga telefonov 5G.
Samsung v evropskem prostoru namreč obvladuje kar 88 odstotkov trga telefonov 5G.

Nova generacija brezžičnih omrežij 5G je tukaj in kar nekaj držav se bori za prvo mesto na globalnem trgu razvoja 5G tehnologije. Ne preseneča, da je uporabnikom storitev mobilne telefonije vse bolj dostopna in jim prinaša številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa in nalaganja podatkov. Nacionalno omrežje pete generacije je pred časom vzpostavil celo Telekom Slovenije, pri čemer je s spremembami in nadgradnjo zajel že četrtino Slovenije.

Ker pa so za uspeh novega mobilnega omrežja 5G v evropskem prostoru ključnega pomena dobri pametni mobilni telefoni s podporo zanj, ne preseneča, da na tem področju trenutno vodi podjetje Samsung. Južnokorejsko podjetje v evropskem prostoru namreč obvladuje kar 88 odstotkov trga. Med uporabniki pa trenutno prevladujejo predvsem dva modela pametnih mobilnih telefonov s podporo mobilnemu omrežju 5G, in sicer Galaxy S20 5G in Galaxy A90 5G.

Trgovci so letos v evropskem prostoru prodali za okoli štiri milijone pametnih mobilnih telefonov s podporo omrežju 5G, kar dejansko predstavlja 7 odstotkov celotne prodaje. V primerjavi z enakim obdobjem lani se je prodaja močno povečala, saj je delež pametnih mobilnih telefonov v prvih šestih mesecih lanskega leta znašal zgolj en odstotek. Poznavalci so prepričani, da se bo tržni delež pametnih mobilnih s podporo tehnologiji 5G znatno povečal do konca letošnjega leta, saj sedaj tehnologijo 5G podpira tudi podjetje Apple s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone 12, kitajski telefoni s tovrstno podporo pa postajajo cenovno vse bolj dostopni množicam.


Prijavi napako v članku