Poslovne rešitve
21.06.2013 08:59

Deli z drugimi:

Share

Nagrajena inovacija Inso+ IT

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je prejela bronasto priznanje za inovacije GZDBK za IT rešitev na področju zdravljenja sladkorne bolezni. Aplikacijo so samostojno oblikovali študentje Helena Novosel, Matjaž Tome in Bojan Vidmar.
Inovacija Inso+ IT, foto: Boštjan Pucelj
Inovacija Inso+ IT, foto: Boštjan Pucelj

Na razpisu za najboljše inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2012 je Fakulteta za informacijske študije (FIŠ) prejela bronasto priznanje za inovacijo IT rešitev na področju zdravljenja sladkorne bolezni. Inovativno rešitev Inso+ IT, ki je namenjena sladkornim bolnikom in zdravstvenim ustanovam, so oblikovali študentje Helena Novosel, Matjaž Tome in Bojan Vidmar. Inovacija je kombinacija mobilne aplikacije in spletne strani ter pomeni izboljšanje kakovosti življenja za bolnike in poenostavitev dela medicinskih sester in zdravnikov. S tem želijo inovatorji vplivati na večjo osveščenost bolnikov in zagotoviti nižje stroške zdravljenja ter nabave zdravil.

Mladi inovatorji so bili tudi med 22 novimi diplomanti, ki so se pridružili diplomantom FIŠ, diplome pa so prejeli na slavnostni podelitvi 6. junija 2013. V mesecu juniju Fakulteta za informacijske študije obeležuje tudi peto obletnico ustanovitve, v tem obdobju pa se je FIŠ uveljavil tako v akademski kot gospodarski sferi, kar dokazujejo mnogi projekti, ki se izvajajo skupaj s partnerskimi podjetji. Do sedaj največji projekt je Kreativno jedro: simulacije, znotraj katerega bo fakulteta na začetku naslednjega leta kupila superračunalnik za obdelavo velikih količin podatkov. Tako bodo razvili orodja za uporabo simulacij v vsakdanjem življenju, pri poslovnih procesih, družbenih raziskovanjih in znotraj farmacevtske, storitvene in avtomobilske industrije. Svojo akademsko dejavnost pa fakulteta širi z novim študijskim programom, za katerega je Vlada RS že dala soglasje. Vpis prve generacije na nov program Računalništvo in spletne tehnologije pričakujejo jeseni 2014.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Za več informacij so vam na voljo pri FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku