Računalništvo, telefonija
12.12.2007 12:31

Deli z drugimi:

Share

Nagrade Netko 2007

V 2. kleti Gospodarske zbornice Slovenije so v torek podelili nagrade Netko 2007 – ugledno in tradicionalno nagrado za najboljšo poslovno in upravno spletno stran. Nagrada NETKO se podeljuje že 9. zapored. Letošnje leto nagrado že drugič podeljuje GZS – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Nagrada Netko se podeljuje v petih kategorijah: predstavitve podjetij s področja industrije, storitev, trgovine in financ; predstavitve institucij s področij državne in javne uprave; predstavitve medijev in informativnih portalov; spletne predstavitve E-trgovin in drugih spletnih storitev ter v kategoriji predstavitev produktov in blagovnih znamk.

Letošnja novost nagrade Netko je ocena oz. poročilo, ki jo je za vsako prijavljeno spletno stran izdala posebna strokovna komisija. Vse prijavljene strani bodo tako dobile poročilo o svojih prednostih in slabostih.

Veliko nagrado Netko 2007 v kategoriji predstavitve podjetij s področja industrije, storitev, trgovine in financ je prejela spletna stran Visoke poslovne šole Doba Maribor, ki po besedah strokovne žirije izstopa zaradi koristno podanih informacij grupiranih po uporabniških skupinah. Veliko nagrado Netko 2007 v kategoriji najboljše spletne strani institucij s področja državne in javne uprave ter skupnosti je prejela stran Tosemjaz, Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, ki zadržuje veliko pozornost mladih uporabnikov in jim ponuja pomoč velikega števila zdravnikov volonterjev. Velika nagrada Netko 2007 pri medijih in informativnih portalih je šla v roke Dnevniku, katerega spletno stran odlikuje kompletnost medijskega prijema, uporabnost in ažurnost. Na področju E-trgovin in drugih spletnih storitev je Veliko nagrado Netko prejela E-trgovina Mimovrste, saj ponuja novo kakovost in s tem tudi smer razvoja za veliko večje tekmece. V kategoriji predstavitve produktov in blagovnih znamk je nagrado prejela blagovna znamka Go!Design, ki je uravnotežen primer ustvarjanja skupnosti okrog neke blagovne znamke.

Poleg Velikih nagrad Netko je bilo na prireditvi podeljenih še 10 zlatih, 13 srebrnih in 14 bronastih priznanj Netko.

Projektna skupina Netko je letos prejela vsega skupaj 117 prijav oz. 78 prijav različnih spletnih strani.

Na podelitvi nagrad Netko 2007 sta o pomembnosti ustrezne prezentacije na svetovnem spletu spregovorila ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič. Udeležba visokih gostov na prireditvi utrjuje ugled in kredibilnost nagrade.

Podelitev, ki je temeljila na principu ”virtualne džungle”, je povezovala vedno bolj poznana radijska voditeljica Ota Roš, poseben pečat dogodku pa je dodal nastop plesne skupine, ki je zaplesala na džungelske ritme.

Nagrajene spletne strani:
www.vpsm.si
www.tosemjaz.net
www.dnevnik.si
www.mimovrste.com
www.go-design.si


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več