Računalništvo, telefonija
17.10.2003 15:55
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadzorni center TalkTrack

Podjetje Ultra je v okviru sistema za upravljanje z vozili TalkTrack izdala novo verzijo Nadzornega centra TalkTrack, uporabniškega portala, kjer naročniki storitve upravljajo s svojimi voznimi parki. Izboljšave na portalu zajemajo nove digitalne karte za Evropo, Hrvaško in pregledne karte sveta, iskanje in prikaz lokacij vozil ter prek sodelovanja z največjim ponudnikom internetnih storitev v Sloveniji, SiOL-om, hitrejšo in uporabnikom še prijaznejšo izkušnjo s sistemom TalkTrack. Poleg tehničnih izboljšav pa je storitev TalkTrack pridobila tudi center za pomoč uporabnikom, ki neposredno na portalu, prek brezplačne telefonske številke 080 1887 ali prek elektronske pošte, zagotavlja stalno pomoč uporabnikom.
Najbolj opazni na novem portalu so dodatni digitalni zemljevidi. Zemljevidi so bili vzpostavljeni v sodelovanju z Microsoftovo storitvijo MapPoint in Geodetskim Zavodom Slovenije. Velikost karte si lahko uporabniki nastavijo glede na velikost monitorja, možen pa je tudi pregled karte čez celoten zaslon ali celo čez dva monitorja, pri čemer lahko na prvem vidijo tekstovne preglede voznega parka, na drugem pa karte in dejanske lokacije vozil.
Položaj vozil je na voljo v opisni oziroma tekstovni obliki, kar pomeni, da se lahko že na preglednih tabelah ugotovi njihova natančna pozicija, s točno ulico in hišno številko. Na voljo je tudi iskanje ulic, hišnih številk, naselij in objektov kot so bencinske črpalke, trgovine, pošte, banke.
Pri prikazu zgodovine poti je recimo na kartah na voljo nekaj novih funkcij, sicer pa je v večini spremenjen celoten izgled. Uporablja se nova orodna vrstica. S funkcijo analiza poti je pot razdeljena na odseke, ki omogočajo natančnejšo analizo vožnje. Na morebitne alarme poleg utripajočega rdečega trikotnika opozarja zvočni signal.


Prijavi napako v članku