Aplikacije in dodatni programi
02.10.2012 11:09

Deli z drugimi:

Share

Nadgrajena Goodyearova aplikacija za varno vožnjo po Evropi

Goodyear naznanja prihod svoje nadgrajene brezplačne aplikacije 'European Road Safety App' za iPhone in Android, ki bo z dodatnimi jeziki v pomoč vse večjemu številu dopustnikov, ki se na pot odpravijo šele v septembru ali oktobru.
European Road Safety App
European Road Safety App

Medtem ko je poletna sezona za večino družin pri koncu, v počitniške kraje začenjajo prihajati posezonski gostje, predvsem pari brez otrok, študentje in novopečeni diplomanti. Ker niso vezani na šolski urnik, se na pot običajno raje odpravljajo v teh tednih, ko je vrhunec turistične sezone že za nami. Statistični urad Republike Slovenije poroča, da se je v tretjem četrtletju lanskega leta 58 % prebivalcev Slovenije, starih 15 ali več let, udeležilo okoli 2.071.000 turističnih potovanj, bodisi zasebnih ali poslovnih. Pri tem je bilo število zasebnih potovanj nekoliko večje, dopustniški cilj vsakega drugega zasebnega potovanja je bila Hrvaška (72 %), vsakega tretjega pa Slovenija.

Hugues Despres, direktor blagovne znamke Goodyear EMEA: »Aplikacijo ‘European Road Safety App’ so po vsej Evropi zelo hitro sprejeli, predvsem zaradi njene pestrosti in večjezičnega pristopa. Povratne informacije uporabnikov so nas zelo razveselile in nam bile v veliko pomoč pri razvoju nove različice. Ta prihaja ravno pravi čas za vse tiste, ki gredo na dopust po 31. avgustu.«

Brezplačno aplikacijo European Road Safety App je Goodyear razvil v okviru svojih prizadevanj za večjo varnost na evropskih cestah. Na voljo je v angleškem, nemškem, španskem, italijanskem, francoskem in od sedaj tudi v nizozemskem jeziku. Uporabniki jo lahko prenesejo na svoj iPhone, iPad ali na pametne telefone Android.

Druga evropska država je lahko popolnoma novi svet za tuje voznike

Namen aplikacije je pomagati turistom in jim ponuditi vpogled v prometne predpise ter druge specifikacije držav v katero potujejo. Aplikacija pokriva 25 evropskih držav in zagotavlja informacije, kot so hitrostne omejitve na avtocestah in v mestih, dovoljena raven alkohola v krvi voznikov, nasveti za varnejšo vožnjo v posamezni državi, kako ravnati, če pride do nesreče, lokalne telefonske številke za nujne primere, zvočni prevodi uporabnih fraz v petih jezikih in podobne koristne podatke. European Road Safety App je neodvisno orodje, ki se po prenosu lahko uporablja z vsemi svojimi funkcijami tudi brez internetne povezave.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone iOS aplikacije

Prijavi napako v članku