Računalništvo, telefonija
19.07.2011 18:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na Twitterju postavljen nov rekord v sporočilih na sekundo

Na Twitterju postavljen nov rekord v sporočilih na sekundo
Na Twitterju postavljen nov rekord v sporočilih na sekundo

Nedeljski maraton nogometa, ko je Japonska ekipa nogometašic v finalu Svetovnega prvenstva premagala reprezentanco ZDA , bo šel tudi v zgodovino družbene mreže Twitter, saj je bil postavljen nov svetovni rekord v twittanju in sicer so uporabniki poslali kar 7.196 tweetov na sekundo, med katerimi se je prav tako znašel ameriški predsednik Barack Obama. Prav tako ni zanemariti četrtfinalne tekme tekmovanja Copa America med Paragvajem in Brazilijo, med katero je bilo poslanih 7.166 tweetov na sekundo, kar je drugi najboljši rezultat vseh časov.

Tudi lansko Svetovno prvenstvo v Južni Afriki je doseglo kar nekaj rekordov. Za primerjavo, lanska finalna tekma je dosegla največje obdobje konstantne aktivnosti z 2000 tweeti na sekundo v zadnjih 15 minutah tekme in 3051 tweetov na sekundo, ko so Španci dosegli svoj zmagovalni gol. Seveda ob tem ne smemo zanemariti dejstva, da se je število uporabnikov Twitterja v petih letih znatno povečalo, še posebej na mednarodnih trgih. V mesecu maju smo tako bili priča pomembnemu vrhu tweetov na sekundo in sicer je šlo za objavo smrti Osame Bin Ladna.

Če pogledamo še nekatere pretekle dogodke, je letošnji Super Bowl doživel 4064 tweetov na sekundo, medtem ko je pretekli rekord držalo praznovanje Novega leta 2011 na Japonskem, ko je bilo preko Twitterja poslanih 6936 sporočil na sekundo. Japonski potres in cunami v marcu, je na Twitterju dosegel 5530 TNS, medtem ko je kraljevska poroka v Angliji dosegla slabih 4000 TNS.


Prijavi napako v članku