Računalništvo, telefonija
15.10.2016 10:40

Deli z drugimi:

Share

Na telefone Google Pixel bomo lahko namestili prirejene Androide

Na pametna mobilna telefona Google Pixel in Pixel XL bomo lahko nameščali prirejene različice mobilnega operacijskega sistema Android.
Na pametna mobilna telefona Google Pixel in Pixel XL bomo lahko nameščali prirejene različice mobilnega operacijskega sistema Android.

Na svetovnem spletu še vedno odmeva novica o Googlovih pametnih mobilnih telefonih Pixel in Pixel XL (bit.ly/Google-PixelRN), ki so jih uporabniki storitev mobilne telefonije takoj vzljubili. Ta namreč poleg zmogljive strojne opreme ponujata še vrsto zanimivih možnosti, in sicer v navezi z mobilnim operacijskim sistemom Android 7.1 Nougat. Med njimi pa izstopa predvsem Googlova digitalna asistentka, ki je Googlov odgovor na Applovo digitalno asistentko Siri.

Pred kratkim pa je podjetje Google razkrilo, da sta njegova najnovejša pametna mobilna Pixel in Pixel XL kot nalašč tudi za napredne uporabnike. Vse mobilne naprave Pixel, kupljene neposredno od podjetja Google, bodo namreč na voljo z odklenjenim nalagalnikom (bootloader), kar pomeni, da bomo lahko nanje brez težav nameščali prirejene različice mobilnega operacijskega sistema Android. To pomeni, da so napredni uporabniki s tem pridobili možnost, da si brez težav prilagodijo mobilni operacijski sistem Android njihovim zahtevam in potrebam.

Pri tem seveda velja omeniti, da uporabnikom, ki si bodo namestili prirejeni mobilni operacijski sistem Android, samodejne posodobitve ne bodo na voljo. Vsaka posodobitev bo morala biti nameščena ročno, kar bo uporabnikom nedvomno vzelo kar nekaj dragocenega časa.


Prijavi napako v članku