Igre
15.05.2009 09:40
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na obzorju nova igra s tematiko druge svetovne vojne

Tole mirno mestece kmalu ne bo več tako zelo mirno.
Tole mirno mestece kmalu ne bo več tako zelo mirno.

Založnik Square Enix je v sodelovanju s skupino Wargaming.net, razvijalci serije Massive Assault, najavil novo strategijo iz obdobja druge svetovne vojne. Šlo bo za naslov Order of War, ki bo hkrati prelomnica v poslovanju tega japonskega založnika. To bo namreč prva igra, ki jo bo Square Enix založil izven azijskega območja in ne bo delo ene izmed Japonskih razvojnih skupin, kakor je bilo to do sedaj pri njih v navadi. Za svoj prvenec hkratnega razvoja in založništva v zahodnem svetu Japonci niso tvegali in so izbrali tipično zahodnjaško zvrst – strategijo. Te so jim kot kaže zelo pri srcu, saj bodo založili tudi drugi del Supreme Commanderja, ki je v izdelavi s strani razvijalca Gas Powered Games.

V naslovu Order of War bomo lahko podoživeli bitke druge svetovne vojne na dveh frontah in sicer od leta 1944 dalje. Tistega leta namreč zavezniki začnejo z operacijo, ki naj bi tako na zahodu, kot tudi na vzhodu nemške sile potisnila nazaj in jim pokazala, da z njimi ni šale. Prva fronta bo torej postavljena na zahod in bo vključevala ameriške ter nemške sile, druga pa na vzhod, vanjo pa bodo vključene nemške ter ruske vojaške sile. Da bo občutek navideznega bojišča popoln bomo prevzeli nadzor tako nad talnimi, kot tudi nad zračnimi enotami.

Založnik in razvijalec obljubljata odlično predstavljene masivne bitke, ki bodo porok za spektakel, primerljiv s filmskim, istočasno pa bodo te tudi zgodovinsko natančne. V vlogi pogumnih poveljnikov pred računalniki bomo vodili vojsko, sestavljeno iz do tisoč vojakov, tankov, oklepnikov, artilerije in zračnih plovil. Vključeno naj bi bilo tudi večigralstvo, kar je danes že nekako v navadi.

Koliko od obljubljenega bodo dejansko izpolnili, bomo lastniki osebnih računalnikov lahko predvidoma ocenjevali že letošnjo jesen.


Prijavi napako v članku