Računalništvo, telefonija
05.08.2019 09:27
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na letošnjem Zlatem bobnu skoraj 40 mednarodnih govorcev

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki bo s sloganom Kreativnost poganja spremembe potekal med 17. in 18. oktobrom 2019 v Portorožu, razkriva preliminarni program.
Na letošnjem Zlatem bobnu skoraj 40 mednarodnih govorcev
Na letošnjem Zlatem bobnu skoraj 40 mednarodnih govorcev

Za prijavo na uradno tekmovanje festivala, ki se nahaja tudi na lestvici WARC, pa tudi za prijavo osebne udeležbe po ceni za zgodnje ptice, je na voljo še 8 dni, rok za oboje je 13. avgust. Mladi kreativci imajo medtem še dober mesec dni časa, da se odločijo za sodelovanje na tekmovanju s temo “Slovenija, dežela čistih in zdravih vod.”, ki je odprto do 10. septembra.

Glavni govornik bo Slavoj Žižek

Z majhnimi spremembami v dolžini programa ter hitrejšimi in bolj dinamičnimi formati vsebin, se festival želi približati udeležencem, ki živijo in delajo v vedno hitrejšem in bolj dinamičnem svetu. Tekom dveh festivalskih dni bo gostil nekaj manj kot 40 mednarodnih govorcev, ki se bodo osredotočili na pozitivne spremembe na mnogih različnih področjih, na katerih delujejo, in so pomembne, da lahko začnemo usmerjati našo pozornost k oglaševanju za boljši jutri.

Glavni govornik 26. festivala Zlati boben bo eden izmed filozofov zgodnjega 21. stoletja z največjim številom objavljenih del, Slavoj Žižek, pridružili pa se mu bodo še številni drugi izjemni govorci.

Bobnarji bodo imeli priložnost prisluhniti Andrei Henao, direktorici 360 Agency Berlin in 360 Agency Europe, prve trajnostno usmerjene oglaševalske agencije na svetu, ki po vsem svetu podpira izključno trajnostno naravnane blagovne znamke. Dawid Szczepaniak, izvršni kreativni direktor in partner pri VMLY & R Poljska, bo skupaj z umetniško direktorico Ewelino Wojtyczko predstavil kampanjo za revijo “The Last Ever Issue”, ki je prejela prvega steklenega kanskega leva za Poljsko in je lep prikaz, kako lahko kreativnost vpliva na spremembo kulture.

Še vrsta drugih zanimivih govornikov

Med drugimi agencijskimi strokovnjaki so tudi: André Felix, izvršni kreativni direktor lizbonske agencije Wunderman Thompson, ki nam bo predstavil koncept figital, gre za prepletanje fizičnega in digitalnega v naših mislih in v vsakdanjem življenju. Pojasnil bo, kako ga lahko uporabimo za povezovanje digitalnega in resničnega sveta, ter tako ustvarimo tesnejšo in učinkovitejšo izkušnjo s strankami v fizičnem svetu. Luis Castillo, soustanovitelj in glavni izvršni direktor španskega NeuroDigital Technologies, je s sodelavci lansiral izdelke kot so Gloveone in Avatar VR, sedaj pa vodi revolucijo otipljive navidezne resničnosti, kot smo jo lahko videli tudi v večkrat nagrajenem projektu Touching Masterpieces. Krešimir Macan, svetovalec za komuniciranje in lastnik agencije Manjgura, je ugledni hrvaški komunikacijski in poslovni svetovalec, specializiran za krizno upravljanje, strateško komuniciranje v politiki in na družbenih omrežjih. Pojasnil bo, zakaj so odnosi z javnostmi tako popularni, kje je njihovo mesto v digitalizirani sedanjosti in prihodnosti, in zakaj so morda sedaj vplivnejši in ustvarjalnejši kot kdaj koli prej. Shailin Dhar, glavni izvršni direktor in soustanovitelj ameriškega podjetja Method Media Intelligence s sodelavko Kirsten Jamieson, direktorico oddelka Upravljanje s strankami, dela na področju standardizacije in preglednosti oglaševanja, na Zlatem bobnu pa bosta govorila o reševanju oglaševalskih prevar.

O ustvarjalnih blagovnih znamkah: Evgeniya Chernetskaya, direktorica trženja za Srednjo in Vzhodno Evropo ter Centralno Azijo, ki vodi skupino tržnikov skozi radikalno spreminjajoče se trženjsko okolje v dobi digitalne transformacije. Sodeluje s programom za trajnostni razvoj She Exports in spodbuja ženske na vodstvenih položajih pri izvrševanju ciljev ekonomske rasti, ki sta jih vzpostavila OZN in STO. Jeannette Liendo, podpredsednica oddelka za trženje in tržno komuniciranje vodi marketing za blagovne znamke, potrošnike in poslovanje za Mastercard po vsej Evropi, s poudarkom na zagotavljanju integriranih in izkustvenih marketinških rešitev, ki vodijo posel, povečujejo ugled in oblikujejo industrijo v vseh skupinah.

Ustvarjalnost je v svojem bistvu zelo široka tema: Michał Marczak, na filmskem festival Sundance nagrajeni poljski režiser, je sodeloval z blagovnimi znamkami kot so Sprite, Ikea, Johnnie Walker in Coca-Cola, pa tudi z glasbeniki kot so Tom Yorke in Radiohead. Za svoj zadnji film »All these sleepless nights« je bil nagrajen na filmskem festivalu Sundance. Z Anno Różalsko, soustanoviteljico in glavno izvršno direktorico poljske agencije Match & Spark, bo spregovoril o svojih izkušnjah s filmom, glasbenimi videi in industrijo oglasov, začinjenimi z anekdotami o delu z velikimi imeni.

Pogled znanstvenika: profesor Bogdan Draganski z Univerzitetne bolnišnice v Lozani deluje kot direktor Neuroimaging Laba LREN na Univerzi v Lozani v Švici, kjer je dejaven na področju zdravja in bolezni možganov s poudarkom na identifikaciji slikovnih biomarkerjev pri možganskih motnjah kot pomoč pri razvoju novih terapevtskih pristopov k demenci. V svojem govoru se bo osredotočil na obstoječe znanje, katerega namen je pojasniti kreativnost z nevroznanstvenega vidika.

In še številni drugi: govorce 26. Zlatega bobna si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več