Spletni brskalniki
21.11.2012 07:10

Deli z drugimi:

Share

Mozilla Firefox 17 na pohodu

Je Firefox 15 izpolnil vsa vaša pričakovanja?
Je Firefox 15 izpolnil vsa vaša pričakovanja?

Organizacija Mozilla si je z najavo razpoložljivosti spletnega brskalnika Firefox 16 povzročila ogromno škode. Le dan po objavi se je namreč izkazalo, da so Mozillini programerji z brezglavim hitenjem naredili zelo hudo napako. Varnostna ranljivost je namreč napadalcem omogočila dostop do zaupnih podatkov.

Zaradi poloma z brskalnikom Firefox 16 so Mozillini programerji pri pripravi njegovega naslednika vložili veliko truda in opravili izjemno delo. Spletni brskalnik Firefox 17 se namreč lahko pobaha s številnimi uporabnimi novostmi, ki bodo razveselile marsikaterega uporabnika. Ta je bogatejši za izjemno uporabno orodno vrstico z večjimi ikonami in vsebuje kar 20 obljubljenih pohitritev. Pred zastarelimi in ranljivimi vstavki nas pri novincu varuje varnostna rešitev »click-to-play«.

Spletni brskalnik Firefox 17 je bil uvrščen med brskalnike vrste ESR (Extended Support Release) To pomeni, da bo Mozilla zanj dalj časa izdajala varnostne popravke in uporabnikom ne bo potrebno (če bodo tako želeli) nameščati novih različic. Novinec se lahko pobaha še z vmesnikom za lažjo povezavo z družbenimi omrežji in polno podporo za Applov operacijski sistem Mac OS X 10.5 Leopard.

Končna različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox 17 je že na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/qdFbL, in sicer v slovenskem jeziku. Različica namenjena mobilnim napravam Android pa je dosegljiva na spletnem portalu Google Play (http://goo.gl/SKFgU). Zaradi številnih novosti in funkcij ju vsekakor velja preizkusiti.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku