Računalništvo, telefonija
17.04.2012 11:06
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mojstri interneta v Ljubljani

Dr. Žiga Turk odpira srečanje RIPE 64
Dr. Žiga Turk odpira srečanje RIPE 64

Ponudniki internetnih storitev (ISP-ji), predstavniki iz državne uprave in tehnični strokovnjaki iz raziskovalnih omrežij so se zbrali na 64. srečanju RIPE (European IP Networks – Réseaux IP Européens) v ljubljanskem Grand hotelu Union, ki poteka med 16. in 20. aprilom 2012. Razprava teče o najnovejših dosežkih na področju omrežij IP in razvoju usmeritev. To je prvo srečanje RIPE, prirejeno v Sloveniji.

Srečanja RIPE imajo že več kot 20 let osrednjo vlogo v razvoju interneta v Evropi in okoliških območjih. V zadnjih letih se je srečanja RIPE udeležilo več kot 400 strokovnjakov za internet iz več kot 30 držav. Na tem dogodku se zbirajo delovne skupine in nosilci odločanja, ki pomagajo oblikovati prihodnost interneta.

64. srečanje RIPE poteka v Ljubljani, ki bo tako postala 21. evropsko mesto od leta 1989, ki gosti ta pomembni dogodek s področja interneta. Organizatorji dogodka so Zavod go6, Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (ARNES) ter Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko (LTFE).

Kot na vseh srečanjih RIPE so se tudi na 64. srečanju zbrali najpomembnejši panožni strokovnjaki, operaterji omrežij in predstavniki državne uprave ter nadzornih organov, ki razpravljajo o tehničnih, administrativnih in političnih vprašanjih, ki se danes najpogosteje pojavljajo na področju omrežij IP. Srečanja RIPE so tudi dogodek, na katerem se zbere več kot 10 delovnih skupin RIPE, ki razpravljajo o najrazličnejših temah, od boja proti hekerjem in drugemu računalniškemu kriminalu do pomanjkanja naslovnega prostora IPv4, razvoja naslovnega prostora IPv6 in najnovejših internetnih meritev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ARNES
Za več informacij so vam na voljo pri ARNES
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Zavod Arnes

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ARNES? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku