Telefoni
21.05.2016 14:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Modularni mobilni telefon Google 2017

Modularni mobilni telefon Google 2017
Modularni mobilni telefon Google 2017

Project Ara je lani vzbudil veliko zanimanja, saj so pri Googlu obljubljali prvi modularni pametni telefon, pri katerem lahko uporabniki zamenjajo zgolj določeno komponento. V primeru, da se na trgu pojavi boljša kamera za pametni telefon, tako več ni potrebe po nakupu novega, ampak zgolj zamenjate obstoječo kamero na modularnem telefonu. Prednost uporabe naj bi bila tudi za poslovne uporabnike. Modularni telefon namreč omogoča uporabo večje baterije in s tem daljšo vzdržljivost na poslovnih potovanjih.

Ker pa je podjetje Google pri razvoju novosti naletelo na nepričakovane izzive, modularnega pametnega mobilnega telefona še ni na voljo v prosti prodaji. Na srečo pa računalniški gigant še ni obupal nad projektom, saj naj bi bila novost naprodaj v prvi polovici naslednjega leta. Novost bo podpirala do šest modulov, ki jih bo uporabnik priključil na zelo preprost način. V namenski aplikaciji bo namreč potrebno le izbrati modul, ki ga želimo zamenjati, ta pa se bo nato samodejno odstranil. To nalogo bo za nas opravil celo digitalni asistent.

Uporabnik naj bi imel pri Googlovem pametnem mobilnem telefonu Project Ara na voljo bogato paleto dodatnih modulov, njihova cena pa naj bi bila relativno dostopna. Pri tem velja še omeniti, da bodo programerji modularno novost prejeli še pred začetkom pomladi.


Prijavi napako v članku