Telefonija
11.03.2008 08:58
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitel uspešno v letu 2007

Vodilni slovenski mobilni operater Mobitel je lani ustvaril 434,47 milijona EUR poslovnih prihodkov ter dobiček iz poslovanja (EBIT) v višini 78,982 milijona EUR, kar na letni ravni predstavlja 18-odstotno rast. Povečal se je tudi čisti poslovni izid, ki znaša 50,602 milijona EUR. Mobitel je tudi v lanskem letu uspešno uvedel vrsto storitveno-tehnoloških novosti ter ohranil zaupanje svojih uporabnikov.

Mobitel je v letu 2007 povečal dobiček iz poslovanja (EBIT) na 78,982 milijona EUR, kar je 18 odstotkov več kot leta 2006. Čisti poslovni izid se je lani zvišal za 7 odstotkov na 50,602 milijona EUR. Poslovni prihodki so v letu 2007 dosegli kar 434,47 milijona EUR, investicije pa so znašale 46,1 milijona EUR. V letu 2008 bodo investicije znašale 60 milijonov EUR, od tega bo velika večina namenjena vlaganjem v omrežje, najsodobnejše storitve ter tehnologije.

Mobitel je konec leta 2007 imel 1,263 milijona uporabnikov, še naprej se povečuje število in delež naročnikov, pri predplačnikih pa je izrazit trend prehajanja v naročniško razmerje. V lanskem letu se je povečala uporaba najsodobnejših storitev, tako tretjo generacijo mobilnih telekomunikacij uporablja že 200.000 uporabnikov, izrazito se je povečalo tudi zanimanje za mobilni internet, ki je znan po blagovni znamki Instant Internet; slednjo je Mobitel predstavil lani.

V letu 2007 je Mobitel uspešno nadgradil svoja mobilna omrežja. Uvedel je EDGE ter tehnologiji HSDPA in HSUPA, ki omogočata megabitne prenosne hitrosti, povečal je tudi pokritost omrežja UMTS, ki dosega že 72,8 odstotka prebivalstva. Ob tem je pomembno z aktivnostmi in prenosom domačega znanja sodeloval pri vzpostavitvi novega mobilnega operaterja na Kosovu ter v drugih operacijah Skupine Telekom Slovenije v tujini, s čimer bo nadaljeval tudi v tem letu.

Stalno usmerjenost k izpolnjevanju uporabniških potreb potrjuje zvestoba uporabnikov, Mobitel pa je slednjim zagotovil vrsto privlačnih in sodobnih storitev, kot so m:stik, m>navigacija, m:komunikator, BlackBerry, WPKI, Instant Internet ter brezplačno brskanje po mobilnem portalu Planet. Ob tem Mobitel vlaga tudi v svojo informacijsko-komunikacijsko infrastrukturo, ki je predpogoj zmogljivih, uporabnikom prijaznih ter dostopnih rešitev. Pomembno mesto med njimi zaseda lanska uvedba nove obračunske platforme, ki Mobitelu omogoča izjemno prilagodljivost pri oblikovanju ponudbe.

Tudi letos bo Mobitel predstavil vrsto novosti, novih ugodnosti ter najsodobnejših mobilnih storitev in tehnologij. Poleg vse ugodnejše ponudbe mobilnikov in storitev bo Mobitel v kratkem začel s trženjem četverčka, celovite ponudbe telekomunikacijskih storitev na enem mestu. Prevzel je tudi celotno maloprodajno mrežo Skupine Telekom Slovenije in bo s tem ponudbo Skupine še dodatno približal uporabnikom. Uspešno nadaljuje s trženjem svojih zmogljivosti in izkušenj, kot so celovito izvajanje razvoja in gostovanj naprednih mobilnih portalov ter storitev Centra za pomoč naročnikom drugim ponudnikom, skupaj z Avtento.si, tudi hčerinskim podjetjem Telekoma Slovenije, pa bo nastopal kot ponudnik sistemskih integralnih rešitev za majhna in srednja podjetja. V pripravi je še vrsta privlačnih in ugodnih ponudb za uporabnike, med drugim tudi mobilna televizija.

Na tehnološkem področju se bo nadaljevala širitev omrežja UMTS, povečevale se bodo prenosne hitrosti v omrežju in njegova zmogljivost, poleg tega se bo še naprej vlagalo v omrežje GSM/EDGE, saj bo Mobitel tudi v prihodnje zagotavljal najzmogljivejša mobilna omrežja na slovenskem trgu, hkrati pa skrbel za primerne zmogljivosti, ki jih zagotavlja drugim operaterjem v okviru dogovorjenih nacionalnih gostovanj.

Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela: “Vsi v Mobitelu na prvo mesto postavljamo naše uporabnike. Nudimo jim najboljše in smo z razlogom njihova prva izbira. Zagotavljam, da bomo tudi letos z vrsto privlačnih novosti in ponudb poskrbeli za najboljšo uporabniško izkušnjo, pri tem pa ne bomo sprejemali kompromisov na račun visoke kakovosti naših storitev ter poštenega odnosa do uporabnikov.”


Prijavi napako v članku