Računalništvo, telefonija
25.04.2008 13:00
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitel 3,5 G

Mobitel je uspešno uvedel tretjo in pol generacijo mobilnih telekomunikacij v Sloveniji. Svoje omrežje UMTS je v celoti nadgradil s tehnologijama HSDPA 7,2 Mb/s in HSUPA. Megabitni mobilni internet je odslej na voljo skoraj 73 odstotkom prebivalstva.

Skoraj 73 odstotkov prebivalstva Slovenije lahko odslej brska po internetu z megabitnimi hitrostmi. Mobitel je uspešno uvedel omrežje 3,5 G, ki temelji na omrežju Mobitel UMTS. S tem je celotno omrežje Mobitel UMTS nadgrajeno z najsodobnejšima tehnologijama HSDPA 7,2 Mb/s in HSUPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 1,4 Mb/s v smeri od uporabnika k omrežju.

V prihodnje bodo sledile še nadaljnje širitve omrežja, s tem pa se bo še povečevala pokritost, obenem pa tudi zmogljivost Mobitelovega omrežja.

Omrežje Mobitel GSM/UMTS je že od samega začetka načrtovano v luči zagotavljanja zanesljivega delovanja in zmogljivosti, ki so prilagojene velikemu številu uporabnikov. Primerna gostota in zasnova omrežja sta namreč potrebni, če želi operater zagotavljati visoke prenosne hitrosti velikemu številu uporabnikov.

V Mobitelovi ponudbi Instant Internet so na voljo cenovno ugodni podatkovni modemi, ki podpirajo megabitni mobilni internet. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi modeli in proizvajalci, skladno s svojimi potrebami, v Mobitelovih centrih pa se lahko dogovorijo za povsem brezplačno testiranje Instant Interneta. Tako lahko na svojem domu ali delovnem mestu še pred samim nakupom oz. podpisom pogodbe preizkusijo delovanje najbolj zmogljivega mobilnega interneta.


Prijavi napako v članku