Telefoni
20.05.2009 18:30

Deli z drugimi:

Share

Mobilnika za poletne dni

Okolju in uporabnikom prijazna mobilnika podjetja Sharp.
Okolju in uporabnikom prijazna mobilnika podjetja Sharp.

Japonski mobilni operater Softbank Mobile bo v letošnjem poletju ponudil v prodajo dva nova mobilnika podjetja Sharp, ki sta nadvse prijazna do okolja.

Mobilni telefon 934SH (desno na sliki) bo opremljen s 7,62 centimetrskim zunanjim zaslonom (elektronski papir), ki bo lahko prikazoval čas, datum, vreme in novice, pri čemer bo porabil zanemarljivo količino električne energije. Za zajem nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, medtem ko nas bo na nevarno sevanje sončnih žarkov opozorjalo vgrajeno tipalo.

Mobilni telefon Solar Hybrid 936SH bo potrebno električno energijo za delovanje črpal kar neposredno iz sončnih žarkov. Desetminutno osvetljevanje sonca naj bi zadoščalo za okoli šestdeset sekund pogovorov oziroma do dve uri avtonomije v pripravljenosti. Novinec bo za zajem nepozabnih trenutkov ponujal digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, za ogled slik pa bo na voljo kakovosten zaslon ločljivosti VGA. Novi mobilni telefon podjetja Sharp bo pisan na kožo tudi ljubiteljem vodnih športov in adrenalinskim navdušencem, saj bo povsem odporen na vlago, vodo, prah, tresljaje in udarce.

Več tehničnih podrobnosti o novincih bo japonski mobilni operater Softbank Mobile javnosti razkril tik pred pričetkom prodaje, ki naj bi se na Daljnem vzhodu pričela pred poletnimi dopusti. Upajmo, da ju bomo v bližnji prihodnosti vendarle deležni tudi mi.


Prijavi napako v članku