Telefoni
27.05.2014 10:46

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Nokia X2 z Androidom in Windowsi Phone?

Mobilnik Nokia X2 naj bi poganjal tako mobilni operacijski sistem Android kot Windows Phone.
Mobilnik Nokia X2 naj bi poganjal tako mobilni operacijski sistem Android kot Windows Phone.

Na svetovni splet so zašli prvi podatki o pametnem mobilnem telefonu Nokia X2, ki ga inženirji finskega giganta razvijajo skupaj s podjetjem Microsoft. Iz doslej razkritih podatkov je razvidno, da se bo novost brez težav prikupila tako ljubiteljem mobilnega operacijskega sistema Android kot Windows Phone, saj bosta na njej nameščena oba sistema. Uporabnik bo želeni mobilni operacijski sistem izbral med zagonom naprave.

Pametni mobilni telefon Nokia X2 naj bi bil še nekoliko zmogljivejši v primerjavi z njegovim predhodnikom. Inženirji finskega giganta naj bi ga namreč opremili z 2-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 200 frekvence 1,2 gigahercev, gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim gigabajtom s štirimi gigabajti prostora. Podjetje Nokia naj bi pametni mobilni telefon X2 razkrilo še pred pričetkom poletja, na prodajne police trgovin širom sveta pa naj bi zašel še pred jesenjo.

Pametni mobilni telefon Nokia X2 bo tako kot njegov predhodnik imel onemogočen dostop do spletnega portala Google Play ter bo zagotavljal dostop do bogate palete Microsoftovih spletnih storitev, kot so Skype, OneDrive, Outlook.com in drugih. Novost naj bi bila za nameček še cenovno nadvse ugodna.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku