Telefoni
17.03.2014 14:07
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia X z milijonom prednaročil v samo štirih dneh!

Zanimanje za ta cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom je preseglo tudi najbolj optimistične napovedi!
Zanimanje za ta cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom je preseglo tudi najbolj optimistične napovedi!

Kot vse kaže, je podjetje Nokia s pripravo pametnega mobilnega telefona X zadelo v polno, saj je povpraševanje po njem že preseglo vsa pričakovanja. Iz kitajske podružnice finskega giganta so namreč sporočili, da je prek spletne prodajalne JD.com v pičlih štirih dneh novinca prednaročilo kar milijon uporabnikov storitev mobilne telefonije. Čeprav je k velikemu povpraševanju po novincu pripomoglo tudi dejstvo, da se uporabnikom ob prednaročilu mobilnika ni bilo treba zavezati k dejanskemu nakupu, je odziv uporabnikov presegel tudi daleč najbolj optimistične napovedi.

Maloprodajna cena prvega pametnega mobilnega telefona Nokia s prednameščenim prirejenim operacijskim sistemom Android je nadvse privlačna, saj je za ta relativno kakovostni mobilnik na Kitajskem potrebno odšteti le preračunanih 70 evrov. Za ta denar uporabnik prejme napravo, opremljeno s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 480 x 800 slikovnih točk, dvojedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 200 frekvence enega gigaherca, 512 megabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora, ki je razširljiv s pomnilniško kartico microSD kapacitete do 32 gigabajtov. Tu so na voljo še digitalni fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk, baterija kapacitete 1.500 miliamperskih ur, navigacijski sistem GPS ter brezžični povezavi WiFi 802.11n in Bluetooth.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku