Telefoni
01.07.2013 07:34

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Lenovo K900 z 2-jedrnim procesorjem Intel na pohodu

Podjetje Lenovo je na Kitajskem pričelo s prodajo pametnega mobilnega telefona L900, ki za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv 2-jedrni procesor Intel Atom Z2580.Novost bo proti koncu poletja zašla še na evropski trg, vključno z različico opremljeno s podporo za mobilno omrežje 4G/LTE.
Lenovo K900 bo evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije na voljo še pred koncem poletja.
Lenovo K900 bo evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije na voljo še pred koncem poletja.

Kitajske uporabnike storitev mobilne telefonije je podjetje Lenovo prijetno presenetilo s pričetkom prodaje pametnega mobilnega telefona K900. Novi mobilnik je pisan na kožo predvsem zahtevnejšim uporabnikom, saj izjemno tanko in kakovostno kovinsko ohišje nudi zavetje zmogljivemu 2-jedrnemu procesorju Intel Atom Z2580 (Clover Trail+) frekvence dveh gigahercev. Novinec je v merilnem programu AnTuTu Benchmark celo zmogljivejši od izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S4.

Inženirji podjetja Lenovo so dobro poskrbeli tudi za preostalo strojno opremo trenutno najzmogljivejšega mobilnika Android na modrem planetu. Ta namreč obsega še zmogljivo grafično jedro PowerVR SGX 544MP2, 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov, digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Večdnevno avtonomijo delovanja mu omogoča baterija zmogljivosti 2.500 miliamper ur, za tekoče poganjanje aplikacij pa je na voljo mobilni operacijski sistem Android 4.2.2.

Pametni mobilni telefon Lenovo K900 je trenutno naprodaj le na kitajskem in ni ravno poceni, saj tamkajšnji trgovci zanj zahtevajo kar preračunanih 440 evrov. Novost bo proti koncu poletja zašla še na evropski trg, pri čemer bo na voljo tudi različica, opremljena s podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE. Na spletu se že šušlja, da bo za evropsko različico mobilnika Lenovo K900 po vsej verjetnosti potrebno odšteti kar »zajetnih« 570 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo telefoni

Prijavi napako v članku