Telefoni
28.08.2013 07:41
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 5S s 64-bitnim procesorjem A7!

Nadobudni novinar časopisne hiše Fox News je javnosti razkril, da bo prihajajoči Applov pametni mobilni telefon iPhone 5S opremljen z zmogljivim procesorjem A7. Nov procesor naj bi bil za tretjino zmogljivejši od procesorja, s katerim je trenutno opremljen mobilnik iPhone 5.
Pametni mobilni telefon iPhone 5S naj bi bil kot nalašč za zajemanje fotografij!
Pametni mobilni telefon iPhone 5S naj bi bil kot nalašč za zajemanje fotografij!

Podjetje Apple bo 10. septembra v okviru posebne konference javnosti predstavilo tako pametni mobilni telefon iPhone 5S kot končno inačico mobilnega operacijskega sistema iOS 7. Nad novim Applovim mobilnikom bodo zagotovo navdušeni tisti, ki pri delu potrebujejo zmogljiv mobilnik, saj naj bi bil kar za tretjino zmogljivejši od njegovega predhodnika. Pametni mobilni telefon iPhone 5S naj bi bil namreč opremljen s procesorjem A7, ki naj bi ponujal celo polno podporo poganjanju 64-bitnih aplikacij. Kljub temu se novost vsaj po zmogljivosti ne bo mogla kosati s trenutno najzmogljivejšimi mobilniki, kot sta na primer Samsung Galaxy S4 in HTC One.

Procesor Apple A7 naj bi bil opremljen še s posebno tehnologijo za »poznejšo« digitalno »obdelavo« zajetih fotografij, kar naj bi pripomoglo h kakovostnejšim fotografijam in video posnetkom predvsem ob zmanjšani vidljivosti in v gibanju. Za to bo seveda poskrbel še kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov točk z dvojno bliskavico LED. Strojna oprema pametnega mobilnega telefona iPhone 5S naj bi obsegala še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, izboljšan modem za mobilno omrežje 4G/LTE, vgrajeni pomnilnik kapacitete do 128 gigabajtov, tehnologijo NFC in bralnik prstnih odtisov.

Na spletu so se sočasno pojavile tudi nove informacije o cenovno ugodnem mobilniku iPhone 5C. Ta bo vsaj na začetku naprodaj z ohišji v petih barvnih odtenkih, in sicer v zeleni, rumeni, rdeči, modri in beli barvi. To »dokazuje« tudi video posnetek, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/94zMby. Iz doslej razkritih podatkov je še znano, da bo pametni mobilni telefon iPhone 5C razpolagal s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom, procesorjem A6, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in visokoločljivo spletno kamero.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku