Telefoni
31.08.2011 06:32
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 5 z manjšim zaslonom in aluminijastim ohišjem

Bo Apple tudi z mobilnikom iPhone 5 zadel v polno?
Bo Apple tudi z mobilnikom iPhone 5 zadel v polno?

Najnovejši podatki iz zanesljivih virov kažejo na to, da bo novi mobilnik podjetja iz Cupertina občutno manj »mogočen« kot se je sprva predvidevalo. Ta bo namreč po vsej verjetnosti opremljen z zaslonom z diagonalo manjšo od 4-palcev oziroma 10,2-centimetrov. Zaslon naj bi po diagonali meril od 3,5-palca (8,9-centimetrov) do največ 3,7-palcev (9,4-centimetrov).

Kljub temu naj bi zaslon vsaj na videz izgledal nekoliko večji. K temu bodo največ pripomogla skoraj neviden okvir in bistveno zmanjšana debelina. Če gre verjeti spletnim govoricam, bo elegantno ohišje v celoti izdelano iz trdnega aluminija. Špekulacije glede strojne opreme se niso spremenile. Za preračunavanje podatkov naj bi skrbel dvojedrni procesor A5, ki je dvakrat zmogljivejši od tistega, s katerim razpolaga iPhone 4. Za zajemanje fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk.

Ker se datum predstavitve Applovega novega mobilnika iPhone 5 nezadržno približuje, gre v naslednjih dneh pričakovati še več govoric in neuradnih fotografij. Vsaj glede na dosedanje izkušnje z novimi izdelki podjetja iz Cupertina, gre pričakovati, da se bo novost kar precej razlikovala od številnih spletnih špekulacij. Vsi dvomi in spekulacije bodo seveda dokončno razblinjeni šele na letošnji septembrski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Upajmo, da nad novincem ne bomo razočarani.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku