Telefoni
14.05.2015 12:11
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Apple iPhone 6S le še vprašanje časa

Apple iPhone 6S naj bi bil precej boljši od predhodnika.
Apple iPhone 6S naj bi bil precej boljši od predhodnika.

Zanesenjaki spletnega portala KGI Securities so ljubitelje Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone razveselili z objavo novih specifikacij težko pričakovanega mobilnika iPhone 6S. Trdijo, da bo novost izdelana iz bolj trpežnih materialov, kar pomeni, da se bo ohišje težje upogibalo ob močnejših pritiskih. Novi iPhone naj bi bil tudi oblikovno bolj dovršen, saj naj bi Apple umetni safir uporabil tudi na robovih.

Po strojni plati bo pametni mobilni telefon iPhone 6S zmogljivejši od predhodnika, saj naj bi ga inženirji podjetja Apple opremili tako s procesorjem A9 kot dvema gigabajtoma pomnilnika. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, tehnologija Force Touch pa naj bi olajšala samo uporabo, vključno z naprednimi možnostmi. Pametni mobilni telefon iPhone 6S naj bi bil na voljo v dveh različicah s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) in 4,7-palčnim (12-centimetrskim) zaslonom, pri čemer naj bi slednji slike prikazoval v polni ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Zanesenjaki spletnega portala KGI Securities omenjajo tudi prihod nove generacije mobilnikov iPhone 5C, ki naj bi bili oblikovno povsem podobni predhodniku. iPhone 5C naj bi bil namreč opremljen tako s plastičnim ohišjem kot 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom. Tu bomo našli še prenovljeno bliskavico LED za zajem kakovostnejših fotografij ob zmanjšani vidljivosti in kakovostnejši zvočniški sistem za predvajanje glasbe, prijazne za uho. Na vseh novih mobilnikih iPhone bo po vsej verjetnosti nameščen mobilni operacijski sistem iOS 9, ki naj bi predstavljal večji razvojni preskok, kot je bil narejen s prehodom operacijskega sistema iOS 7 na iOS 8. Novost naj bi poleg grafičnih sprememb prinesla še vrsto novih možnosti, ki naj bi še dodatno poenostavile opravila, kar bodo znali ceniti predvsem napredni uporabniki.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku