Operacijski sistemi
13.12.2011 08:02
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android za manj kot 40 evrov?

Platformi SC8805G in SC6810 podjetja Spreadtrum Communications ponujata še navigacijski sistem GPS.
Platformi SC8805G in SC6810 podjetja Spreadtrum Communications ponujata še navigacijski sistem GPS.

Pri nas za 40 evrov dobiš mobilni telefon, ki ponuja osnovne funkcije, kot so svetilka, radijski sprejemnik in predvajalnik glasbenih datotek. Na Kitajskem pa bo kmalu mogoče kupiti pametne mobilne telefone Android že za preračunanih 38 evrov. Za to bo poskrbelo podjetje Spreadtrum Communications. To je pripravilo platformi SC8805G in SC6810, ki sta opremljeni s 600-megaherčnim procesorjem ARM9 in lahko poganjata mobilni operacijski sistem Android 2.2.

Cenovno ugodni pametni mobilni telefoni Android bodo imeli za zajemanje nepozabnih trenutkov na voljo digitalni fotoaparat do ločljivosti pet milijonov točk. Za predvajanje videoposnetkov bo na voljo kodirnik in dekodirnik videosignala MPEG4. Za povezovanje bosta na voljo nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, medtem ko bosta za kakovostno preživljanje prostega časa na voljo radijski sprejemnik FM in sprejemnik televizijskih programov.

Platformi SC8805G in SC6810 podjetja Spreadtrum Communications ponujata še navigacijski sistem GPS. Vanju je vgrajen celo sistem za upravljanje z dragoceno električno energijo. Platforma SC8805G bo namenjena izključno kitajskemu trgu, medtem ko je bila platforma SC6810 pripravljena za svetovni trg in države v razvoju. Prvi pametni mobilniki opremljeni s cenovno ugodnimi platformami podjetja Spreadtrum Communications naj bi bili nared še pred pomladjo.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku