Telefoni
03.06.2019 13:46

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon z elektronskim zaslonom!

Pametni mobilni telefon Kingrow K1 je resnično nekaj posebnega!
Pametni mobilni telefon Kingrow K1 je resnično nekaj posebnega!

Avtonomije delovanja pametnih mobilnih telefonov je nemogoče natančno določiti, saj je ta odvisna od številnih dejavnikov, kot so osvetlitev zaslona, nameščenih aplikacij, vključenih brezžičnih povezav, uporaba lokacijskih storitev, gledanje videoposnetkov, deskanje po spletu in podobno. Kljub temu pa se vsi strinjamo s tem, da je ta v večini primerov prekratka. Teh težav pa z nakupom pametnega mobilnega telefona Kingrow K1 pa zagotovo ne bomo imeli, saj novost namesto običajnega zaslona uporablja elektronski papir.

Pametni mobilni telefon Kingrow K1 za izris slik uporablja elektronski zaslon s 13,1-centimetrsko oziroma 5,17-palčno diagonalo in gostoto 283 točk na palet, kar pomeni, da ga lahko brez težav uporabljamo tudi za branje elektronskih knjig. Naprava razpolaga s 16 gigabajti vgrajenega prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice do 128 gigabajtov. Tu najdemo še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, osemjedrni mobilni procesor Mediatek MTK 6763 frekvence dveh gigahercev, podporo za dve telefonski kartici SIM, navigacijski sistem GPS, brezžične povezave in mobilno omrežje 4G.

Na pametnem mobilnem telefonu Kingrow K1 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1, ki pa nima podpore za spletni portal Google Play. Tu najdemo le še en fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, ki bo bolj kot ne ponuja zajem povprečnih fotografij. Baterija zmogljivosti 3.100 miliamper ur zadošča, da bomo novost lahko neprekinjeno uporabljali dva dni zapored ali za do 15 dni v pripravljenosti. Čeprav je za novost v predprodaji treba odšteti kar preračunanih 268 evrov, so njegovo proizvodnjo podprli številni uporabniki Indiegogo, prvi kupci pa bodo novost prejeli že avgusta letos. Več o novosti pa je na voljo na spletni povezavi https://www.indiegogo.com/projects/kingrow-k1-a-smartphone-for-optimized-eye-health–2#/.


Prijavi napako v članku